Sposób przygotowania:
Finezyjne ciasto
Przygotować składniki na biszkopt i upiec z nich ciasto, w tym celu sparzyć jajka, białka jajek oddzielić od żółtek, białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, która nie powinna wydostać się poza naczynie. Pod koniec ubijania dodać cukier, dodać żółtka, w dalszym ciągu ubijając. Mąki wraz z proszkiem do pieczenia wymieszać, przesiać ze sobą do jednego naczynia i delikatnie dodać do ciasta. Blaszkę natłuścić i następnie wylać ciasto biszkoptowe do blaszki. Piec ciasto w temperaturze około 190-200 stopni C przez około 45-60 minut. Gorące ciasto wyjąć ostudzić. Następnie przekroić biszkopt na dwie części. Serki waniliowe- homogenizowane ubić na jednolitą masę, dodać do nich rozpuszczoną żelatynę, następnie dodać kawę rozpuszczalną i zmiksować całość. Według przepisu podanego na opakowaniu należy rozpuścić galaretki i ostudzić je. Następnie roladę w dowolnym smaku pokroić w plastry jednej szerokości. Na pierwszą część biszkopta należy wyłożyć ubite serki z żelatyną i kawą, przykryć drugim biszkoptem, poukładać plastry rolady i całość zalać galaretką. Włożyć do lodówki i trzymać w niej do momentu stężenia galaretki. Schłodzone dokładnie ciasto porcjować.