Fingersy w tortilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Soczyste mięso z kurczaka otoczone chrupiącą panierką, obłożone świeżymi warzywami i zawinięte w tortillę.

Fingersy w tortilli

Składniki:

Fingersy w tortilli

 

  • Pierś z kurczaka – 400 gramów
  • Awokado – 1 sztuka
  • Placki tortilli – 4 sztuki
  • CzeFix Nuggetsy z kurczaka Knorr – 1 opakowanierwona cebula – 1 sztuka
  • Sałata lodowa – ½ główki
  • Pomidor – 1 sztuka
  • Olej słonecznikowy – 100 mililitrów
  • Ketchup ognisty Hellmann’s – 5 łyżek
  • Sok pomarańczowy – 4 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Fingersy w tortilli
1.    Kurczaka pokrój w długie paski, opanieruj

w Fixie Nuggetsy z kurczaka Knorr według wskazówek na opakowaniu. Obsmaż na patelni.



2.    Przygotuj sos łącząc zawartość saszetki

z ketchupem i sokiem pomarańczowym.



3.    Awocado pokrój w plastry, pomidora i cebulę w półplastry, a sałatę w paski.



4.    Tortillę podgrzej w mikrofalówce. Na wierzch nałóż pokaźną porcję sosu, sałatę, cebulę, awokado i pomidory.



5.    Całość zroluj i przekrój na pół.