Sposób przygotowania:
Puszyste brownie z orzechami
Orzechy laskowe mielimy. Masło lub margarynę wraz ze 100 g cukru i wodą rozpuszczamy.
Czekoladę łamiemy na kawałki. Dodajemy do rozpuszczonych składników. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Jajka ubijamy na sztywno z 50 g cukru.
Do masy jajecznej dodajemy partiami wystudzony sos czekoladowy. Miksujemy.
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Małą kwadratową formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na wierzchu sypiemy mielone orzechy laskowe.
Całość pieczemy około 50 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy.
Czekoladę łamiemy na kawałki. Dodajemy do rozpuszczonych składników. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Jajka ubijamy na sztywno z 50 g cukru.
Do masy jajecznej dodajemy partiami wystudzony sos czekoladowy. Miksujemy.
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Małą kwadratową formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na wierzchu sypiemy mielone orzechy laskowe.
Całość pieczemy około 50 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy.
SylaUla
robaczek
mocsłodkości
biedroneczki
Czekoladka 2