Sposób przygotowania:
Fit deser jaglany ze szpinakiem i malinami
Szpinak rozmrażamy na cedzaku i odciskamy z nadmiaru płynu. W międzyczasie gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.
Do wysokiego pojemnika przekładamy kaszę jaglaną, szpinak, mleko, ksylitol i blendujemy na gładką masę. Masę szpinakową przekładamy do pucharków.
Do garnka wkładamy mus malinowy i wlewamy wodę, mieszamy i zagotowujemy. Wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia się. Tężejącą masę malinową przekładamy do pucharków na masę szpinakową. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Do wysokiego pojemnika przekładamy kaszę jaglaną, szpinak, mleko, ksylitol i blendujemy na gładką masę. Masę szpinakową przekładamy do pucharków.
Do garnka wkładamy mus malinowy i wlewamy wodę, mieszamy i zagotowujemy. Wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia się. Tężejącą masę malinową przekładamy do pucharków na masę szpinakową. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
SylaUla
kuchenny świat