Sposób przygotowania:
Flaczki domowe
flaki obgotowujemy w osobnej wodzie, a następnie odcedzamy. Udko zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liscie laurowe, pieprz oraz sól do smaku - gotujemy. W trakcie gotowania dodajemy pora, selera oraz obraną i startą na grubych oczkach marchewkę.
Po ugotowaniu się mięsa wyjmujemy je, zdejmujemy skórę, obieramy mięso i kroimy w kostkę. Mięso razem z falczkami przekładamy do wywaru miesno warzywnego.
na patelni podsmażamy makę do czasu aż się zrumieni, następnie dodajemy masło i nieco zimnej wody by wszystko zahartować - wlewamy zasmażkę do falczków.
Flaczki doprawiamy do smaku dużą ilośćią majeranku oraz innmi przyprawami wedle potrzeby.
Gotowe flaczki przelewamy na talerz i podajemy z chlebem.
Po ugotowaniu się mięsa wyjmujemy je, zdejmujemy skórę, obieramy mięso i kroimy w kostkę. Mięso razem z falczkami przekładamy do wywaru miesno warzywnego.
na patelni podsmażamy makę do czasu aż się zrumieni, następnie dodajemy masło i nieco zimnej wody by wszystko zahartować - wlewamy zasmażkę do falczków.
Flaczki doprawiamy do smaku dużą ilośćią majeranku oraz innmi przyprawami wedle potrzeby.
Gotowe flaczki przelewamy na talerz i podajemy z chlebem.