iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Flaczki drobiowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Flaczki drobiowe z pieczarkami

Flaczki drobiowe z pieczarkami

Składniki:

Flaczki drobiowe z pieczarkami

 

  • 3 szt udko,
  • 1 szt marchewka,
  • 20 dag pieczarki,
  • 1 szt cebula,
  • 2 łyżki przyprawa do flaków
  • 1 łyżka majeranek,
  • 1 łyżka olej,
  • 1 łyżka przypraw uniwersalna
  • lisć laurowy ,ziele angielskie,kulki pieprzu

Sposób przygotowania:

Flaczki drobiowe z pieczarkami
Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalna ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Zagotowujemy dodajemy obraną marchewkę gotujemy do miękkości mięsa. Na patelni podsmażamy obraną i posiekaną drobno cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach .Mieszamy . Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy z świeżym chlebem