odon

odon

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Flaczki wegetariańskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy i sycący bezmięsny obiad

Flaczki wegetariańskie

Składniki:

Flaczki wegetariańskie

 

  • 1 op kotletów sojowych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 łyżka przyprawy do flaków

Sposób przygotowania:

Flaczki wegetariańskie
Kotlety sojowe gotować 5 min w bulionie, osączyć. Marchewkę, pietruszkę, seler pokroić w słupki.Warzywa przełożyć do garnka, w którym gotowały się kotlety.Dolać wodę i gotować warzywa do miękkości.Kotlety sojowe pokroić w paski i dorzucić do warzyw.Na koniec dodać koncentrat i doprawić całość.

Tagi:

przyprawy