Sposób przygotowania:
Flaczki z boczniaka i ogórka kiszonego
Boczniaki opłukać na sitku, pokroić w paseczki, ogórki obrać też pokroić.
Łyżkę masła rozgrzać na patelni, dodać grzyby, smażyć około 10 min, pod koniec dodać pokrojone ogórki i startą marchewkę.Wszystko przełożyć do garnka i zalać wodą.
Dodać przyprawę do flaków i sól, gotować na małym ogniu 20 min, pod koniec dodać roztarty majeranek.
Z pozostałego masła i mąki zrobić lekko złotą zasmażkę, wlać do flaczków i zaprawić,chwilkę jeszcze pogotować.
Posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Łyżkę masła rozgrzać na patelni, dodać grzyby, smażyć około 10 min, pod koniec dodać pokrojone ogórki i startą marchewkę.Wszystko przełożyć do garnka i zalać wodą.
Dodać przyprawę do flaków i sól, gotować na małym ogniu 20 min, pod koniec dodać roztarty majeranek.
Z pozostałego masła i mąki zrobić lekko złotą zasmażkę, wlać do flaczków i zaprawić,chwilkę jeszcze pogotować.
Posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
msewka
montajka
asia77