Natalia07

Natalia07

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Flaczki z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa dla miłośników grzybów.

Flaczki z boczniaków

Składniki:

Flaczki z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z boczniaków
Grzybki oczyścić, dokładnie opłukać, następnie pokroić w paski wzdłuż blaszek. Do gorącego bulionu, dodać starta na tartce włoszczyznę oraz grzybki. Do gotujących sie flaczków dodać liść laurowy i ziele angielskie( według uznania). Gotować, aż grzybki i włoszczyzna zmiekkną. Na koniec, dodać gałkę, sól i pieprz. Zasmażka: Masło rozpuścić na patelni, dodać mąke, chwile podsmażyć. Dodać do flaczków i dokładnie wymieszać.