szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Flaczki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pikantna i rozgrzewająca. W sam raz na zbliżające się chłodne dni. Moja ulubiona, często gości na moim stole:)

Flaczki z kurczaka

Składniki:

Flaczki z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z kurczaka
Marchew, pietruszkę, seler pokroić w paski. Pora w krążki. Z udek, ziela angielskiego, liści laurowych i pokrojonych warzyw ugotować wywar.Dodać kostkę rosołową. Ugotowane w wywarze udka wyjąć i pokroić w paseczki. Mięso włożyć z powrotem do zupy, dodać rozgniecione ząbki czosnku, przyprawę do flaków, majeranek. Gotować ok. 10 minut. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy pod koniec gotowania.