kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1037]

Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną smażoną rybkę. Polecam jako dodatek do drugiego dania np. z ziemniakami i surówką.

Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej

 

Sposób przygotowania:

Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej
Tuszki flądry myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ryby przekładamy na deskę i posypujemy lekko solą i pieprzem cytrynowym, a następnie obficie posypujemy przyprawą cytrynową do ryb.

Obtaczamy w mące z każdej strony i smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej
Umyte tuszki flądry przekładamy na cedzak.
Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej
Osuszone z wody ryby posypujemy pieprzem cytrynowym, solą, przyprawą cytrynową do ryb.
Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej
Ryby przekładamy na talerz z mąką i obtaczamy.
Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej
Ryby smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.