Sposób przygotowania:
Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej
Tuszki flądry myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ryby przekładamy na deskę i posypujemy lekko solą i pieprzem cytrynowym, a następnie obficie posypujemy przyprawą cytrynową do ryb.
Obtaczamy w mące z każdej strony i smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
Obtaczamy w mące z każdej strony i smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
![Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fladra-z-patelni-w-przyprawie-cytrynowej-532045.jpg)
![Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fladra-z-patelni-w-przyprawie-cytrynowej-532046.jpg)
![Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fladra-z-patelni-w-przyprawie-cytrynowej-532047.jpg)
![Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fladra-z-patelni-w-przyprawie-cytrynowej-532048.jpg)