Sposób przygotowania:
Kasza gryczana ze szpinakiem i serem
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie do miękkości z dodatkiem szczypty soli. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle klarowanym. Ząbki czosnku obrać i przepuścić przez praskę, dołożyć do cebuli i chwileczkę podsmażyć razem ale krótko aby nie zrobił się gorzki.
Następnie dodać szpinak świeży lub mrożony, podlać śmietaną lub mlekiem. Dusić cały czas mieszając do momentu aż płyn lekko odparuje, przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Ugotowaną kaszę gryczaną wyjąć na talerze i rozkruszyć ser biały wiejski z dobrego źródła. Można wymieszać i podawać wraz ze szpinakiem.
Smacznego
Następnie dodać szpinak świeży lub mrożony, podlać śmietaną lub mlekiem. Dusić cały czas mieszając do momentu aż płyn lekko odparuje, przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Ugotowaną kaszę gryczaną wyjąć na talerze i rozkruszyć ser biały wiejski z dobrego źródła. Można wymieszać i podawać wraz ze szpinakiem.
Smacznego