WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Flaki wołowo-drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Flaki wołowo-drobiowe z dodatkiem marchewki, majeranku, przyprawione na ostro to zupa bez ktorej nie może się obejść niejedna impreza. U nas zawsze na święta.

Flaki wołowo-drobiowe

Składniki:

Flaki wołowo-drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Flaki wołowo-drobiowe

ETAP 1:

Flaki rozmrozić, opłukać i zalać zimną wodą. Zagotować, odcedzić i zalać nową wodą. Powtórzyć czynności.

W drugim garnku wstawić udka z obranymi warzywami, zielem, pieprzem w ziarnach, solą i listkami jak na rosół i ugotować do miękkości. Wyjąć mięso i warzywa a do pozostałego wywaru włożyć obgotowane flaki.

Gotować aż flaki zrobią się miękkie a następnie dodać przyprawy: majeranek, papryki i przyprawę do flaków.. Gotować jeszcze przez 15 minut.

Mięso drobiowe oddzielić od kostek i pokroić na kawałki. Wrzucić do flaków. Dodać też pokrojone w kostkę warzywa i gotować kilka minut.