Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i kroimy marchew w talarki i wkładamy do garnka.
Obieramy cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, paprykę myjemy i usuwamy pestki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z cebulą oraz czosnkiem przesmażamy na maśle i dokładamy do garnka.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy razem z ryżem do zupy. Gotujemy około 15 minut. Na samym końcu dolewamy mleko, śmietankę i solimy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Obieramy cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, paprykę myjemy i usuwamy pestki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z cebulą oraz czosnkiem przesmażamy na maśle i dokładamy do garnka.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy razem z ryżem do zupy. Gotujemy około 15 minut. Na samym końcu dolewamy mleko, śmietankę i solimy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.