kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 783]

Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną zupę pieczarkową. Przygotowana z ryżem z dodatkiem przesmażonej papryki oraz mleka i śmietanki. Polecam.

Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i kroimy marchew w talarki i wkładamy do garnka.

Obieramy cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, paprykę myjemy i usuwamy pestki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z cebulą oraz czosnkiem przesmażamy na maśle i dokładamy do garnka.

Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy razem z ryżem do zupy. Gotujemy około 15 minut. Na samym końcu dolewamy mleko, śmietankę i solimy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką
Obraną i umytą marchew kroimy w cienkie talarki.
Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką
Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę.
Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką
Pokrojone warzywa ( oprócz marchewki ) smażymy na maśle.
Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką
Do garnka wkładamy wszystkie składniki i gotujemy do miękkości.