Sposób przygotowania:
Zupa brukselkowa z mrożonymi warzywami
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
W międzyczasie czyścimy i obieramy brukselkę.
Do zagotowanej wody wkładamy umyte udko i gotujemy przez 20 minut, zbieramy szumowiny.
W tym czasie obieramy i myjemy ziemniaki, kroimy w sporą kostkę.
Pokrojone ziemniaki, brukselkę i mrożone warzywa dokładamy do garnka z udkiem i gotujemy do miękkości. Udko wyjmujemy z zupy i oddzielamy mięso od kości, mięso wkładamy ponownie do garnka z zupą.
Na samym końcu doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
W międzyczasie czyścimy i obieramy brukselkę.
Do zagotowanej wody wkładamy umyte udko i gotujemy przez 20 minut, zbieramy szumowiny.
W tym czasie obieramy i myjemy ziemniaki, kroimy w sporą kostkę.
Pokrojone ziemniaki, brukselkę i mrożone warzywa dokładamy do garnka z udkiem i gotujemy do miękkości. Udko wyjmujemy z zupy i oddzielamy mięso od kości, mięso wkładamy ponownie do garnka z zupą.
Na samym końcu doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.