Flaki z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jarzyny umyć i obrać. Cebule i pory pokroić w plasterki i poddusić na oliwie. Grzyby umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Warzywa p

Flaki z boczniaków

Składniki:

Flaki z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Flaki z boczniaków
Jarzyny umyć i obrać. Cebule i pory pokroić w plasterki i poddusić na oliwie. Grzyby umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Warzywa pokroić w wąskie paski, zalać bulionem, dodać grzyby, cebulę i pory, liść laurowy, ziele angielskie, imbir, gałkę muszkatołową, gotować aż grzyby będą miękkie (ok. 20 min). Na koniec posypać majerankiem, mieloną słodką papryką i ostrą do smaku, solą i pieprzem. Uwaga- jeśli używamy bulionu z kostki – zupa będzie wystarczająco słona.