eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Flan gruszkowo-migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Flan gruszkowo-migdałowy, flan gruszkowo-migdałowy

Flan gruszkowo-migdałowy

Składniki:

Flan gruszkowo-migdałowy

 

  • Ciasto:

 

 

  • Nadzienie:

 

  • 40 dag gruszek z puszki
  • 4 łyżki stołowe cukru
  • 2 jajka
  • 10 dag mielonych migdałów
  • 6 dag masła
  • 2 łyżki kakao
  • garść płatków migdałowych

 

Sposób przygotowania:

Flan gruszkowo-migdałowy
Zagnieść ciasto z podanych składników, ukształtować kulę, wstawić do zamrażarki na 10 minut. Nadzienie: utrzeć masło z cukrem, nie przerywając ucierania wlewać jajka. Wsypać migdały i kakao, zmiksować. Wyjąć ciasto rozwałkować, wypełnić blaszkę. Posmarować ciastem, ułożyć owoce, docisnąć. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.