wyjadacz

wyjadacz

Kucharz
[Przepisów: 10]

Fondue po szwajcarsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fondue po szwajcarsku podawać z chlebem pokrojonym na kawałki i lekko zarumienionym na patelni.

Fondue po szwajcarsku

Składniki:

Fondue po szwajcarsku

 

  • 4 ząbki czosnku
  • 3 dag masła
  • 300 ml białego wina
  • 1/2 kg sera ementaler
  • 1,5 łyżeczki mąki
  • 4 łyżki stołowe wódki
  • pieprz i majeranek

Sposób przygotowania:

Fondue po szwajcarsku
Drobno pokrojony czosnek dusić na maśle, dodać wino oraz ser i gotować, aż się rozpuści, następnie dodać mąkę zmieszaną z wódką, mieszać, na koniec dodać przyprawy.

Tagi:

sery ser