Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z morelą i szynką parmeńskąETAP 1:
Schab delikatnie rozbijamy przez woreczek foliowy, delikatnie solimy, smarujemy utartym serkiem mascarpone, morele kroimy na paski wyjmujemy pestki, układamy na mięsie, posypujemy listkami melisy, całość rolujemy w roladki.
ETAP 2:
Następnie owijamy plasterkami szynki parmeńskiej, spinamy wykałaczkami aby się nie rozpadły podczas duszenia.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, obsmażamy roladki z każdej strony, wlewamy rosół oraz wino, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulkę , przykrywamy i dusimy aż mięso będzie miękkie i sos się zredukuje do minimum, doprawiamy kolorowym pieprzem.
Serwujemy gorące z lampką schłodzonego półwytrawnego wina.
Życzę smacznego!
misia5
2milutka
powiem nieskromnie.. moja kombinacja była bardzo dobra :)Polecam!
takie same można zrobić z fileta z kurczaka :) a dla dzieci..no troszkę nieteges..bo ma wino w sosiku :D
Magdalena88
Marika-
2milutka
Warto!
2milutka
A jeśli chodzi o przepis...to tak ...mój autorski :)