Barwa

Barwa

Kucharz
[Przepisów: 11]

Forszmak.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jak się flaki znudziły to proponuję forszmak :)

Forszmak.

Składniki:

Forszmak.

 

  • grzybów, 3 średnie ogórki kwaszone, 2 cebule, 10 dag pieczarek, 3 ząbki czosnku przyprawa do flaków.

Sposób przygotowania:

Forszmak.
Ugotować rosół z mięsa włoszczyzny i namoczonych grzybów (w tym chociaż jeden prawdziwek) i z listkiem zielem angielskim, solą i pieprzem. Zrobić zasmażkę z 3 łyżek mąki i ostudzić. Do ostudzonej zasmażki dodać utarte na dużych oczkach ogórki , podsmażoną cebulę (w pół krążkach), pokrojone pieczarki, pokrojone warzywa z rosołu, przyprawy: majeranek, cząber, tymianek, paprykę ostrą. Połączyć z rosołem i gotować jeszcze 15 minut.