Nie pamiętam czy tu wcześniej pisałam, ale muszę powiedzieć że dziwię się że większość osób narzeka na automaty.Ja mam i chwalę sobie.Ciasto samo wyrabia się doskonale, wyrasta 3 razy i po upieczeniu na górze ma zawsze pięknie wypieczoną skórkę.
Oto jeden z moich wypieków
Długo zastanawiałam się nad zakupem automatu do chleba. Jednak porównując efekt pieczenia,mój chlebek z piekarnika nie różni się od tego z automatu,więc dałam sobie spokój z kupnem. A w ogóle narobiłyście mi takiego smaka na domowy chlebek
zmieniono 4 razy (ostatnio 27 sty 2011 10:22 przez Henia)
Mieszanka nazywa sie bauernbrot ,mieszanka do wypieku chleba pszenno żytniego.
Andziu, Bauernbrot tez juz pieklam tylko nie wiem w jakim sklepie kupilam. Gdy zaczelam piec chleby to w kazdym sklepie ogladalam sie za roznymi gotowymi mieszankami. Teraz kupuje rozne maki, a jutro biore sie za robienie zakwasu zytniego
Ja kupiłam ta mieszankę w Lidlu.Lunko ty to juz jestes ekspertka w wypiekaniu chleba ,twoje chlebki wygladaja super apetycznie ja dopiero zaczynam i łatwiej mi z gotowych mieszanek upiec . Mam nadzieje ze i ja niedługo bede piec takie chlebki jak ty na zakwasie bo narazie dla mnie to wyzsza szkoła jazdy
Andziu, Bauernbrot tez juz pieklam tylko nie wiem w jakim sklepie kupilam. Gdy zaczelam piec chleby to w kazdym sklepie ogladalam sie za roznymi gotowymi mieszankami. Teraz kupuje rozne maki, a jutro biore sie za robienie zakwasu zytniego
Andziu w czasie zagniatania ciasta, mozesz na krotko wylaczyc automat, otworzyc go i zajrzec czy ciasto potrzebuje wiecej plynu lub maki. A jak nazywa sie Twoja mieszanka chlebowa?
Dzisiaj upiekłam 2 chlebki z gotowej mieszanki z Lidla ,ciasto wyrabiał automat ,a dalej prace wykonał piekarnik.W smaku chlebek jest przepyszny ,tylko cos za mało mi wyrósł, i skórka b.mocno przypieczona. A jak wyjmowałam go z formy od automatu to ciasto bardzo kleiło sie do rąk, może za dużo wody dałam ,a dałam tak jak było w przepisie 350ml.
Automat do pieczenia chleba
Obserwuj wątekOdp: Automat do pieczenia chleba
Izunia2007
Oto jeden z moich wypieków
Odp: Automat do pieczenia chleba
Lunatika
kurcze, a mi ostatnio chleb nie wyrósł...
jakie mogą być tego przyczyny
drożdże świeże, ciasto przykryte do wyrośnięcia...
--------------------
http://www.maszynypiekarnicze.eu/
andzia67
Henia
Odp: Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba
andzia67
Ja kupiłam ta mieszankę w Lidlu.Lunko ty to juz jestes ekspertka w wypiekaniu chleba ,twoje chlebki wygladaja super apetycznie ja dopiero zaczynam i łatwiej mi z gotowych mieszanek upiec . Mam nadzieje ze i ja niedługo bede piec takie chlebki jak ty na zakwasie bo narazie dla mnie to wyzsza szkoła jazdy
Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba
luna
andzia67
luna
andzia67
andzia67