co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

andzia67
  • andzia67

• Przepisy: 58
  • Artykuły: 0
A grill sprawdził sie na 5, te naleśniczki w paseczki wygladają wystrzałowo

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Tez tak mam, ze czasami walcze, mimo niecheci, zeby mi sie nareszcie udalo cos, co nie rokuje optymistycznie. Pamietam, kiedy zrobilam ciasto z delicjami i masa wyszla paskudna, zwazona i ogólnie niesmaczna. Postanowilam, ze mimo wszystko ulepsze to ciasto i mi wyjdzie. No i wyszlo, choc juz wiecej powtórek robic mi sie nie chcialo.

Rzeczywiscie serniczek za drugim razem wyszedl Tobie idealny, wyglada cudnie.

thegrooba napisał(a):

Natala1210 napisał(a):

thegrooba napisał(a):

A tu sernik

Sernik pierwsza klasa,zresztą naleśniki też!

Przyznam, że sernik to dubel Kombinowałam dzień wcześniej ze spodem z herbatników, ale tak to jest gdy się za bardzo chceZamiast poszukac jakiejś sprawdzonej receptury.. niestety z ciastami nie warto ryzykować Ale człowiek uczy sie na błędach i nie dość , że wyszedł plaski, to jeszcze odpadały te brzegi i w końcu jedliśmy same serowe trójkąty z orzechamia czarna masa poszła w kosz Nad kolejnym trochę bardziej się wysiliłam, w sensie moja cierpliwość mnie uratowała i oto powstał sernik prawie idealny, którym mogę sie pochwalić A oto zdj tego pierwszego skazańca, przed katastrofą Na szczęście wiaderko miało 1 kg,. a do sernika potrzebne mi było 0,5 kg;D więc bez problemu zrobiłam drugi że mi się chciało hi hi

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
Natala1210 napisał(a):

thegrooba napisał(a):

A tu sernik

Przyznam, że sernik to dubel Kombinowałam dzień wcześniej ze spodem z herbatników, ale tak to jest gdy się za bardzo chceZamiast poszukac jakiejś sprawdzonej receptury.. niestety z ciastami nie warto ryzykować Ale człowiek uczy sie na błędach i nie dość , że wyszedł plaski, to jeszcze odpadały te brzegi i w końcu jedliśmy same serowe trójkąty z orzechamia czarna masa poszła w kosz Nad kolejnym trochę bardziej się wysiliłam, w sensie moja cierpliwość mnie uratowała i oto powstał sernik prawie idealny, którym mogę sie pochwalić A oto zdj tego pierwszego skazańca, przed katastrofą Na szczęście wiaderko miało 1 kg,. a do sernika potrzebne mi było 0,5 kg;D więc bez problemu zrobiłam drugi że mi się chciało hi hi
obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Natala1210
  • Natala1210

• Przepisy: 770
  • Artykuły: 5
thegrooba napisał(a):

A tu sernik

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
thegrooba napisał(a):

A tu sernik

Woow. Wyglada pieknie.

thegrooba
  • thegrooba

A tu sernik
obrazek obrazek obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 18 mar 2011 16:41 przez thegrooba)

thegrooba
  • thegrooba

Babciagramolka napisał(a):

Piątek to rybka . Dzis zrobiłam zębacza . To raczej mało popularna u nas rybka ( wygląda jak baśniowy potwór ) . Odławiana na Atlantyku i na północnych akwenach Bałtyku .
A że trafił się Smoczy owoc - to zrobiłam ,,Zębacza ze smoczym owocem ,,

Nie jadlłm zębacza ale jadłam ten owoc przywiozłam z podróży, ale ostatnio widziałam intermarche bodaj, fajny kontrast kolorów na talerzu Nazwa fajna
A ja dzis zrobiłam grillowane naleśniki z jajkiem, groszkiem, mozzarella i anchois
A na deser sernik na ciemnym spodzie z pekanami i syropem klonowym
obrazek obrazek obrazek

zmieniono 3 razy (ostatnio 18 mar 2011 16:40 przez thegrooba)

Babciagramolka
Piątek to rybka . Dzis zrobiłam zębacza . To raczej mało popularna u nas rybka ( wygląda jak baśniowy potwór ) . Odławiana na Atlantyku i na północnych akwenach Bałtyku .
A że trafił się Smoczy owoc - to zrobiłam ,,Zębacza ze smoczym owocem ,,
obrazek

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Dzisiaj falszywe rolady bo zrobione z wolowego miesa mielonego
obrazek

margolata
  • margolata

• Przepisy: 169
Pulpeciki w sosie słodko-kwaśnym
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?