ja dziś na obiadek mam zupkę gulaszową tak skromnie bo potem czekają na mnie upieczone przed chwilą pączki.Zdjęcie będzie przy przepisie na mojej stronie.
Żoładki zjem od święta Nie że nie lubie, ale to nie jest moje ulubione danie Kasza bulgur jest sprzedawana w woreczkach po 100g czy sypka? jadlam ja w jakieś sałatce, we wakacje.. ale nie mogłam potem w Polsce znaleźć w sklepie..
U mnie tez kasza ale nie tak wspaniale podana jak u thegrooby Dla mnie kasza bulgur z gulaszem z zoladkow kurzych, a ze moj synek zoladkow nie lubi to dostanie nuggetsy.
Ziemniaki,marchewkę i cebulę obieramy,wrzucamy do garnka z gorącą wodą.Dodajemy,nie obrane ale dobrze umyte cukinie.Gotujemy wraz z masłem i odrobiną soli,dopóki warzywa nie będą miękkie.po ugotowaniu warzywa wyciągamy i miksujemy(gęstość zupy wedle gustu,pamiętajmy jednak że dojedzie jeszcze makaron)więc jeśli zupa jest za gęsta dodajemy wody z gotowania ja zawsze dodaje 1/2 szklanki.Następnie dodajemy mleko i serki,tak gotujemy dopuki serki się nie roztopią,na koniec doprawiamy.
Karkówka obłędna! Pieczarkowej też dawno nie jadlam!
Dziś byłam tak zalatana, że nie robiłam obiadu tylko szybką kolację, resztki makaronów-penne,kokardki i razowy tagliatelle w jednym z sosem meksykańskim,oliwkami,serem i co tam jeszcze wpadło na patelniea teraz piszę mgr i popijam czerwoną herbatę w międzyczasie zaglądam tu
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: co dzisiaj na obiad?
margolata
My dziś fasolka po bretońsku a Szymonek miał drobiowe pulpeciki
Odp: co dzisiaj na obiad?
Maddie
Sonduli
robertjankopp
thegrooba
luna
thegrooba
gosiczek821
2 ziemniaki
2 cukinie
1 marchewka
3serkitopione(trójkąciki)
1/2szkl.mleka
makaron kropeczki
1 łyżka masła
mała cebula
pieprz,sól
Ziemniaki,marchewkę i cebulę obieramy,wrzucamy do garnka z gorącą wodą.Dodajemy,nie obrane ale dobrze umyte cukinie.Gotujemy wraz z masłem i odrobiną soli,dopóki warzywa nie będą miękkie.po ugotowaniu warzywa wyciągamy i miksujemy(gęstość zupy wedle gustu,pamiętajmy jednak że dojedzie jeszcze makaron)więc jeśli zupa jest za gęsta dodajemy wody z gotowania ja zawsze dodaje 1/2 szklanki.Następnie dodajemy mleko i serki,tak gotujemy dopuki serki się nie roztopią,na koniec doprawiamy.
gosia79z
https://gotujmy.pl/zapiekanka-makaronowo-miesna-z-serem,przepisy,79798.html
thegrooba
Dziś byłam tak zalatana, że nie robiłam obiadu tylko szybką kolację, resztki makaronów-penne,kokardki i razowy tagliatelle w jednym