U mnie goloneczka duszona w piwie z ziemniakami, jabłkami i cebulką - przepis pochodzi z najnowszej książki Nigelli Lawson - Kuchnia. Przepisy z serca domu". Proporcje składników, czas i sposób pieczenia zmieniłam (piekłam w rękawie, krócej -bo miałam małe golonki). Zrobiłam tez sałatkę z papryki do obiadu na jutro i na kanapki - trafiła się okazyjna żółta papryka z pomarszczona skórka , idealna do podsmażenia
U mnie ,, naczynia połączone " czyli najpierw zupka ( ,, Rosołkowo-kaszkowo-warzywnie ,,)- na bazie wywaru zanim zasypałam kaszką zrobiłam galaretki z kurczaka , a z pozostałego miesa II danie ( ,, Kotleciki z ciecierzycy i kurczaka ,, ) - a z ziemniaków z obiadu i resztki ciecierzycy zrobię jakąś sałatkę .
A u mnie dzis bylo spaghetti .. bo poszlam rano do miesnego a tam pustki nie bylo jeszcze dostawy ... wiec wzielam mielone i pomidorki ... i na szybkiego pyszne spaghetti po bolońsku wykombinowalam
Dziś mocno pomidorowa a także cebulowa zupa - 2 w 1 czyli pomidorowo - cebulowa zupa krem w dwóch wersjach podania - ze śmietaną, grzankami tymiankowymi i serem kozim lub z drobnym makaronem i świeżą natką.
Sarenko...czy tak duża ilość marchwi nie powoduje, że rosół jest słodkawy? Rosołu z indyka jeszcze nigdy nie gotowałem.
Ja gotuje podobne jak Sarenka i właśnie dodaję dużo marchwi ze względu na słodkawy posmak takie słodkości lubię najbardziej ale jednak wolę rosół z kurczaka, indyka i wołowinki wszystkiego po trochu i wychodzi niebo w gębie
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
Odp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
Babciagramolka
dusia30
luna
thegrooba
luna19
thegrooba
thegrooba
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
margolata
Ja gotuje podobne jak Sarenka i właśnie dodaję dużo marchwi ze względu na słodkawy posmak