co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
  • Artykuły: 0
Golonka duszona w piwie z ziemniaczkami, jablkiem i cebulką
obrazek obrazek

thegrooba
  • thegrooba

U mnie goloneczka duszona w piwie z ziemniakami, jabłkami i cebulką - przepis pochodzi z najnowszej książki Nigelli Lawson - Kuchnia. Przepisy z serca domu". Proporcje składników, czas i sposób pieczenia zmieniłam (piekłam w rękawie, krócej -bo miałam małe golonki). Zrobiłam tez sałatkę z papryki do obiadu na jutro i na kanapki - trafiła się okazyjna żółta papryka z pomarszczona skórka , idealna do podsmażenia
obrazek

Babciagramolka
U mnie ,, naczynia połączone " czyli najpierw zupka ( ,, Rosołkowo-kaszkowo-warzywnie ,,)- na bazie wywaru zanim zasypałam kaszką zrobiłam galaretki z kurczaka , a z pozostałego miesa II danie ( ,, Kotleciki z ciecierzycy i kurczaka ,, ) - a z ziemniaków z obiadu i resztki ciecierzycy zrobię jakąś sałatkę .
obrazek obrazek

dusia30
  • dusia30

• Przepisy: 52
  • Artykuły: 2
U mnie pomidorowa i fasola po bretońsku.

luna
  • luna

• Przepisy: 359
U mnie dzisiaj gulasz wieprzowy z kasza
obrazek

thegrooba
  • thegrooba

u mnie też pustkichciałam skrzydelka a wzięłam golonkę

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
A u mnie dzis bylo spaghetti .. bo poszlam rano do miesnego a tam pustki nie bylo jeszcze dostawy ... wiec wzielam mielone i pomidorki ... i na szybkiego pyszne spaghetti po bolońsku wykombinowalam

thegrooba
  • thegrooba

Pomidorowo - cebulowa zupa krem
obrazek

thegrooba
  • thegrooba

Dziś mocno pomidorowa a także cebulowa zupa - 2 w 1 czyli pomidorowo - cebulowa zupa krem w dwóch wersjach podania - ze śmietaną, grzankami tymiankowymi i serem kozim lub z drobnym makaronem i świeżą natką.

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

margolata
  • margolata

• Przepisy: 169
Bahus napisał(a):

Sarenko...czy tak duża ilość marchwi nie powoduje, że rosół jest słodkawy? Rosołu z indyka jeszcze nigdy nie gotowałem.

Ja gotuje podobne jak Sarenka i właśnie dodaję dużo marchwi ze względu na słodkawy posmak takie słodkości lubię najbardziej ale jednak wolę rosół z kurczaka, indyka i wołowinki wszystkiego po trochu i wychodzi niebo w gębie

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?