Nie zaglądałam tu wczoraj z braku czasu i proszę-intuicja! Rano rozmroziłam karpia i jedliśmy go na kolację.Wróciliśmy z zakupów z moją mamą i wszyscy z ochotą go zjedliśmy.
A na obiadek był karczek z rękawa.
Buniu, jak znajdę przepis na łososia to też go zrobię.Myślę,że nawet mam niezbędną przyprawę.
Ale apetycznie i kolorowo u Was dziewczyny. Ja zamrozilam sobie kawalek swoatecznego karpia i dzisiaj usmazylam, reszta domownikow dostala filet z dorsza
U mnie również karpikowo,z tym,że miałam świeżego karpia.Dzwonka poszły do smażenia,a głowa,płetwy itp.na pyszną zupkę.Jeszcze dzisiaj się nią raczyliśmy.Na drugie danie zrobiłam kotlety ziemniaczane z mięsem i grzybami,a do tego sosik grzybowy i gotowana kiszona kapustka.Nawet mój niejadek wcinał,aż mu się uszy trzęsły :-)))
Dzisiaj na obiad piekielne udka z kurczaka (bez skory), ziemniaczki z ziolami i czosnkiem i wczorajsza surowka, a na podwieczorek deser bananowo-truskawkowy.
Ale apetycznie i kolorowo u Was dziewczyny. Ja zamrozilam sobie kawalek swoatecznego karpia i dzisiaj usmazylam, reszta domownikow dostala filet z dorsza
A ja monotonnie- jak piątek to ryba . Dziś zrobiłam łososia w nowej wersji marynaty ( ,, Steki z łososia z cytrynowym chili ,, ) - wyszła genialna- łosoś tak smaczne ze dawno takiego nie jadłam- gorąco polecam. A do tego surówka z kapusty pekińskiej ( ,, Kapusta pekińska z cytrynowym chili ,, ) i ryż gotowany na bulionie warzywnym z odrobiną kurkumy.
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
msewka
A na obiadek był karczek z rękawa.
Buniu, jak znajdę przepis na łososia to też go zrobię.Myślę,że nawet mam niezbędną przyprawę.
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Śliweczka
U mnie również karpikowo,z tym,że miałam świeżego karpia.Dzwonka poszły do smażenia,a głowa,płetwy itp.na pyszną zupkę.Jeszcze dzisiaj się nią raczyliśmy.Na drugie danie zrobiłam kotlety ziemniaczane z mięsem i grzybami,a do tego sosik grzybowy i gotowana kiszona kapustka.Nawet mój niejadek wcinał,aż mu się uszy trzęsły :-)))
Odp: co dzisiaj na obiad?
luna
thegrooba
Dodam jeszcze że marchewka gotowana na parze
Netka
luna
evita0007