na słodko jadlam rano 2 tosty z maslem i musem jablkowym od mamy a na obiados risotto szafranowe z kreqwetkami czyli wykorzystanie skladnikow dostępnych
Na obiadek pulpety w sosie pomidorowym z mini kluseczkami śląskimi-wymysł mojego męża.A na deser lody truskawkowe z brzoskwinią zamknięte w karmelowej kuli i pucharek lodowy.
Tez dziś miałam pierogi, z farszem z mięsa z rosołu dnia poprzedniego Pierogi z miesem " jak u mamy" pamietam ten smak z dziecinstwa... tata oddzielal mieso od kosci (zazwyczaj mix kurczaka z wołowiną), maszyna do mielenia przytwierdzona do stołu, zlepianie pierogów widelcem i bułka tarta z masełkiem jako dodatek oto one:
Eksperymenty z różnymi smakami ogólnie znanych pierogów ruskich . Dziś zrobiłam farsz bez cebulki a do doprawienia użyłam curry , sos chili i skórke cytrynową . ( Pierogi prawie ruskie z chili )
Zdrówka życzę wszystkim niedomagającym.Ja od dziś na zwolnieniu lekarskim.Musze doleczyć chore zatoki, bo nie dają mi spokoju.
Wiem, co to znaczy i szczerze wspólczuje . Okropny ból glowy, czesto tez nosa no i katar, taki, ze jak smarkniesz, to az w uszach dzwoni. Tobie Ewo zycze takze zdrowia, wygrzej sie dobrze
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
Odp: co dzisiaj na obiad?
luna
msewka
eli_555
thegrooba