co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
  • Artykuły: 0
U mnie dziś prosta i pyszna tortilla do barszczyku .. Bo wigilijnego sporo zostalo
Tortille też mialam wczesniej zamrożone wiec poszło szybko i było smakowicie.
obrazek obrazek obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Babciagramolka napisał(a):

Dosyć mam swiątecznych przysmaków- na obiad ,, Pomidorówka z zageszczonego soku ,,

Ja tez Buniu, u mnie nalesniki
obrazek

Babciagramolka
Dosyć mam swiątecznych przysmaków- na obiad ,, Pomidorówka z zageszczonego soku ,,
obrazek

pocztylion2221
Sarenka napisał(a):

A u mnie szal sledziowych salatek - maz i krokiety z kapusta i grzybami - ja i córka

Sarenko przepysznie wyglądają te krokieciki narobiłaś mi smaka

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
A u mnie szal sledziowych salatek - maz i krokiety z kapusta i grzybami - ja i córka
obrazek

Wiatrak
  • Wiatrak

• Przepisy: 1
Wczoraj miałem trochę bigosu,a dziś filety z kurczaka z grilla z ziemniakami i surówkami
obrazek

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
yola napisał(a):

U mnie też tak jak u Netki.Wszystko to co zostało z wczorajszej kolacji.A obiad z prawdziwego zdarzenia jutro.

Yolu, w wielu domach chyba jest podobnie.Ja też miałam powtórkę z wczoraj.Co nie znaczy,że nie było pysznie.

U mnie też tak jak u Netki.Wszystko to co zostało z wczorajszej kolacji.A obiad z prawdziwego zdarzenia jutro.

Netka
  • Netka

• Przepisy: 408
U nas dzisiaj na obiad wczorajsza kolacjaBarszcz,Pierozki z kapusta i grzybami,karp smazony i karp w galarecie
obrazek

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Sarenka napisał(a):

Dzisiaj bylo bez wytchnienia. Sarenka rozsmakowala sie w makaronie spaghetti, wiec dzisiaj byla powtórka. Do makaronu udusilam podudzia z kurczaka, w ciemnym, pieczeniowym sosie. W miedzyczasie skubnelam krokieta - przygotowalam dzisiaj 37 pierozków z kapusta i grzybami, krokiety z tym samym farszem, tylko mniej rozdrobnionym. Zrobilam tez likier smietanowo-kawowo-kajmakowy i skonczylam sledzie na pomidorowo, z rodzynkami i cebula. Wszystkiego próbowalam w minimalnych ilosciach - i to bylo moje wydluzone danie obiadowe :]

Oj, Sarenka to napracowalas sie w kuchni. Ja zabieram sie zaraz za karpia, sledziki tez musze zrobic. A na obiad zrobilam kluski z wczorajszego ciasta, kapusta tez wczorajsza i do tego "chrust" z piersi kurczaka
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?