Dziś makaronowo ( zostało mi z wczoraj trochę mięska i sosu to dorobiłam makaron i obiadek gotowy )
-,,Muszle na pieczarkowo "
A tak przy okazji zobaczcie jaką wpadkę dziś zaliczyłam .Przekopiowałam komentarz spod przepisu i swoją odpowiedź . Uważajcie- bo wychodzi na to że należy nie tylko patrzeć co się pisze ale jeszcze pisać ze zrozumieniem tego o czym się pisze .Totalna wpadka ( nazwę przepisu oczywiscie poprawiłam
,,....anecia04 napisał(a):
Buniu, orecchiette to nie są muszelki, orecchio z włoskiego to ucho, ale nie uszka takie jak u nas w Polsce np. z mięsem ( one z kolei we Włoszech noszą nazwę tortellini), a makaron w kształcie ludzkiego ucha, a na zdjęciu zdecydowanie są muszle czyli conchiglie, pozdrowienia!
Upss- tak to jest jak się nie myśli o tym co się pisze . Masz rację - paczka obok paczki stoi ( włoski to jednak nie mój język -hi hi ) - wyciągam jedno a piszę drugie .Dzięki - gdyby nie Ty to by była ,, wtopa " i wstyd ....."
Anecia04
zmieniono 3 razy (ostatnio 14 wrz 2010 13:44 przez Babciagramolka)
pyszna pyszna.. pierwszy raz robilam juz ze 3 lata temu ... i zapomnialam o niej kompletnie ... a dzis mi mama czerwoną kapuste przytargala wiec pomyslalam ze znow pora zrobić ...
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Jojo
Odp: co dzisiaj na obiad?
luna19
Babciagramolka
-,,Muszle na pieczarkowo "
A tak przy okazji zobaczcie jaką wpadkę dziś zaliczyłam .Przekopiowałam komentarz spod przepisu i swoją odpowiedź . Uważajcie- bo wychodzi na to że należy nie tylko patrzeć co się pisze ale jeszcze pisać ze zrozumieniem tego o czym się pisze .Totalna wpadka ( nazwę przepisu oczywiscie poprawiłam
,,....anecia04 napisał(a):
Upss- tak to jest jak się nie myśli o tym co się pisze . Masz rację - paczka obok paczki stoi ( włoski to jednak nie mój język -hi hi ) - wyciągam jedno a piszę drugie .Dzięki - gdyby nie Ty to by była ,, wtopa " i wstyd ....."
Anecia04
Babciagramolka
luna19
luna
luna19
Pablito