co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

Anula
  • Anula

• Przepisy: 336
  • Artykuły: 1
W takim wydaniu bardzo apetyczny ten szinak

Babciagramolka
Bardzo mi się to oswajanie podoba . Szpinak, truskawki i chyba ocet balsamiczny - pycha .

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
moi panowie wybyli na cały dzień pograć w paintball a ja posprzątałam, zrobiłam zakupy, pranie i ...postanowiła trochę pooswajać potwora!

pamiętacie jak zawsze powtarzałam, że nie cierpię szpinaku?
taaaa....dzisiaj ten "potwór" okazał się bardzo milutki a poza tym ponoć tylko krowa nie zmienia poglądów...
obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 24 kwi 2010 14:44 przez Pyza)

zuzi
  • zuzi

• Przepisy: 174
  • Artykuły: 13
Dzisiaj na stole zagościł makaron z sosem i pulpetami mini.

Babciagramolka
Moja Prababcia i Babcia robiły kiedyś sos ziemniaczany do mięs . Potem jakoś znikł z rodzinnej kuchni .ponieważ przepis się nie zachował spróbowałam go odtworzyć z tego co z Mamą zapamiętałyśmy ( moja inwencja to dodatek pieczarek - w oryginale na pewno ich nie było ).
Zupełnie smaczny .Bardzo prosty .
obrazek

iwi69
  • iwi69

• Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
Ja dzisiaj zapiekanka rybna z jogurtem naturalnym-Griego
obrazek

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Buniu, ja też polubiłam makaron ryżowy.Wszelkie nawet resztki z lodówki zesmażone z tym makaronem,doprawione smakują świetnie.I nie są pracochłonne.

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Babciagramolka
msewka napisał(a):

Babciagramolka napisał(a):

A u mnie smażony morszczuk , kiszona kapusta obgotowana i ,, Makaron ryżowy na pieczarkowo "

O i mój ślimaczek jest, czyli potrawa dla "leniwca",tak?

Tak .Zdecydowany leniwiec . Rybka posolona , popieprzona , skropiona cytrynką leżała w miseczce a ja kapustkę do garnuszka i w drugim garnuszku bul bul wodę z kurkumą i Bulionetką . Zanim się zagotowało to na patelni cebulkę i pieczarki usmazyłam .Potem makaron do gara .Chwila moment odcedzić i przerzucić do niego cebulkę i pieczarki .A na patelnie rybkę w mące . Zanim usmażyłam to kapustka była gotowa . Pozostało tylko odlać . Pół godziny i obiadek był gotowy .Jeszcze wnuczka się ,, załapała "bo skończyła wcześniej lekcje i wpadła na chwilę .
Bardzo mi smakują wszelkie wersje makaronu ryżowego - tak fantastycznie przejmuje inne smaki , ze można go do wszystkiego w zasadzie podawać i nadać mu tak różne smaki , że tylko kombinować .
A ślimaczkowi się spodobało robienie za symbol ( w dodatku dostał miseczki w prezencie pod kolor - hi hi ).

zmieniono 1 raz (ostatnio 23 kwi 2010 20:34 przez Babciagramolka)

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
Babciagramolka napisał(a):

A u mnie smażony morszczuk , kiszona kapusta obgotowana i ,, Makaron ryżowy na pieczarkowo "

O i mój ślimaczek jest, czyli potrawa dla "leniwca",tak?

aniolek27
  • aniolek27

• Przepisy: 64
U mnie dziś pizza swojej roboty

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?