Chyba z tych nerwów stoję i gotuję żeby nie myśleć .
-Zraziki ze schabu wg Babcigramolki
-Kasza gryczana ,, z kurnej chaty ,,
-Brzoskwinie z amarantusem
zmieniono 5 razy (ostatnio 12 kwi 2010 13:24 przez Babciagramolka)
Został kurczak z wczorajszego kapuśniaku to go opanierowałam i mam obiadek ( ,, Kurczak gotowany-kokosowy + Ryż kokosowy na ostro + Brzoskwinie z żurawiną )
Taki ryż robiłam pierwszy raz i stwierdzam że mogła bym go jeść sam za cały obiad ( muszę spróbować zrobić wersję wegetariańską na bulionie warzywnym + brzoskwinie tylko z grubo mielonym pieprzem )
o miał być żart...u mnie po prostu nie bardzo chcą jeść ryby więc mięcho ciągle mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam swoim głupim tekstem, jesli tak to przepraszam [/q
Pyzo, ja tak jak Ty - rybka od czasu do czasu nie koniecznie w piątek .Ryby są po prostu drogie , więc mój portfel nie zawsze mi pozwala na to . a w piątki często mam jakieś pierogi lub kluski albo jak wyjdzie....
Buniu, to miał być żart...u mnie po prostu nie bardzo chcą jeść ryby więc mięcho ciągle mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam swoim głupim tekstem, jesli tak to przepraszam
Pyzuniu - ja nie dla postu te rybki w piątki robię a dla smakowitości .kiedyś Prababcia bardzo przestrzegała tego rybnego poszczenia w piątki . Potem jakoś to zanikło .Zauważyłam , że za mało ryb jadamy i wróciłam do zasady - raz w tygodniu obowiązkowo rybka .Raz w miesiącu wyprawiam się do rybnego - kupuję co tam mają ładnego na 4 obiady i w piątek tylko wyciagam .Melduję , że w tym miesiącu będzie jeszcze morszczuk , halibut i paluszki rybne z dorsza ( nie mielone ) . Jak je zrobię jeszcze nie wiem - ale już sobie leżą w zamrażarce .To takie zmuszanie sie do urozmaiceń w diecie bo inaczej z lenistwa chodziła bym tylko do mięsnego i warzywniaka bo mam 20 metrów od domu .A jak już kupię to i zrobię .
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Babciagramolka
-Zraziki ze schabu wg Babcigramolki
-Kasza gryczana ,, z kurnej chaty ,,
-Brzoskwinie z amarantusem
Odp: co dzisiaj na obiad?
eli_555
luna
Sarenka
Babciagramolka
Taki ryż robiłam pierwszy raz i stwierdzam że mogła bym go jeść sam za cały obiad ( muszę spróbować zrobić wersję wegetariańską na bulionie warzywnym + brzoskwinie tylko z grubo mielonym pieprzem )
eli_555
Babciagramolka
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
misia53
Pyzo, ja tak jak Ty - rybka od czasu do czasu nie koniecznie w piątek .Ryby są po prostu drogie , więc mój portfel nie zawsze mi pozwala na to . a w piątki często mam jakieś pierogi lub kluski albo jak wyjdzie....
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Babciagramolka