co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

Babciagramolka
Chyba z tych nerwów stoję i gotuję żeby nie myśleć .
-Zraziki ze schabu wg Babcigramolki
-Kasza gryczana ,, z kurnej chaty ,,
-Brzoskwinie z amarantusem
obrazek obrazek obrazek

zmieniono 5 razy (ostatnio 12 kwi 2010 13:24 przez Babciagramolka)

eli_555
  • eli_555

• Przepisy: 1833
  • Artykuły: 12
U mnie też kurczak,ale pierś z piekarnika.Tak jak byśmy się umówiły.A na deser mój snikers i sernik.
obrazek obrazek obrazek

zmieniono 2 razy (ostatnio 11 kwi 2010 17:48 przez eli_555)

luna
  • luna

• Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
U mnie tez kurczak
obrazek

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Buniu, czarujesz Chetnie sprobuje takiego kokosowego ryzu, skutecznie mnie zachecilas

Babciagramolka
Został kurczak z wczorajszego kapuśniaku to go opanierowałam i mam obiadek ( ,, Kurczak gotowany-kokosowy + Ryż kokosowy na ostro + Brzoskwinie z żurawiną )
Taki ryż robiłam pierwszy raz i stwierdzam że mogła bym go jeść sam za cały obiad ( muszę spróbować zrobić wersję wegetariańską na bulionie warzywnym + brzoskwinie tylko z grubo mielonym pieprzem )
obrazek obrazek obrazek

eli_555
  • eli_555

• Przepisy: 1833
  • Artykuły: 12
To był mój dzisiejszy obiadek.
obrazek

Babciagramolka
Kiedy ja też żartowałam - a rybki naprawdę kupuję na zapas co by zdrowiej było ( hi hi ) ..

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

misia53
  • misia53

• Przepisy: 345
  • Artykuły: 0
Pyza napisał(a):

o miał być żart...u mnie po prostu nie bardzo chcą jeść ryby więc mięcho ciągle mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam swoim głupim tekstem, jesli tak to przepraszam [/q

Pyzo, ja tak jak Ty - rybka od czasu do czasu nie koniecznie w piątek .Ryby są po prostu drogie , więc mój portfel nie zawsze mi pozwala na to . a w piątki często mam jakieś pierogi lub kluski albo jak wyjdzie....

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
Buniu, to miał być żart...u mnie po prostu nie bardzo chcą jeść ryby więc mięcho ciągle mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam swoim głupim tekstem, jesli tak to przepraszam

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Babciagramolka
Pyzuniu - ja nie dla postu te rybki w piątki robię a dla smakowitości .kiedyś Prababcia bardzo przestrzegała tego rybnego poszczenia w piątki . Potem jakoś to zanikło .Zauważyłam , że za mało ryb jadamy i wróciłam do zasady - raz w tygodniu obowiązkowo rybka .Raz w miesiącu wyprawiam się do rybnego - kupuję co tam mają ładnego na 4 obiady i w piątek tylko wyciagam .Melduję , że w tym miesiącu będzie jeszcze morszczuk , halibut i paluszki rybne z dorsza ( nie mielone ) . Jak je zrobię jeszcze nie wiem - ale już sobie leżą w zamrażarce .To takie zmuszanie sie do urozmaiceń w diecie bo inaczej z lenistwa chodziła bym tylko do mięsnego i warzywniaka bo mam 20 metrów od domu .A jak już kupię to i zrobię .

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?