Ciasto:
√ 2½ szklanki mąki
√ 1½ szklanki cukru
√ 1 szklanka mleka
√ ½ szklanki oleju nie mniej , bo wtedy nie jest taki wilgotny.Jak szklanka jest zwężana u dołu to troszkę wyżej niż pół
√ 1 słoiczek dżemu śliwkowego lub powideł (300g) chodzi o to żeby nie był dzem
z dużą ilością galaretki , tylko gęściejszy ( ja mam swoje powidła)
√ 4 jajka
√ 1 cukier waniliowy
√ 3 łyżki kakao
√ 1 łyżeczka sody oczyszczonej
√ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 torebka przyprawy do piernika
Masa serowa:
√ ½ kg białego sera
√ ½ szklanki cukru
√ 4 jajka
√ 125 g margaryny
√ 1 łyżka budyniu śmiet. lub waniliowego
ja daję troszkę zapachu pomarańczowego
i ze dwie kropelki arakowego.
Dużo razy go piekłam w różnych wersjach , taką zostawiłam jako najlepszą(dla mnie)
Ciasto:
Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Powidła lub dzem dodajemy na końcu nie rozbijając tak bardzo.
Masa serowa:
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy zmielony ser, budyń i roztopiąną, przestudzoną margarynę.i zapach. Ucieramy na jednolitą masę.
Nastepnie dodajemy ubitą pianę z białek i wszystko delikatnie mieszamy .
Ciasto wylewamy na wysmarowaną blachę , na ciasto nakładamy kupkami ser
i pieczemy ok 50 min w temp 180*C.W różnych piecach różnie się piecze trzeba sprawdzać patyczkiem.
Po wystudzeniu oczywiście polewam Sarenki polewą , jest najpewniejsza , bo zawsze zastygnie.
Ciasto pod względem wilgotności przypomina Sarenki wieniec też na łyżce proszku i łyżce sody .
Kto chce niech skorzysta akto nie chce to nie musi .
Dałam tu żeby nie było obiekcji. Ściągnęłam go od kogoś tylko zmodyfikowałam.
Ciasto:
√ 2½ szklanki mąki
√ 1½ szklanki cukru
√ 1 szklanka mleka
√ ½ szklanki oleju nie mniej , bo wtedy nie jest taki wilgotny.Jak szklanka jest zwężana u dołu to troszkę wyżej niż pół
√ 1 słoiczek dżemu śliwkowego lub powideł (300g) chodzi o to żeby nie był dzem
z dużą ilością galaretki , tylko gęściejszy ( ja mam swoje powidła)
√ 4 jajka
√ 1 cukier waniliowy
√ 3 łyżki kakao
√ 1 łyżeczka sody oczyszczonej
√ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 torebka przyprawy do piernika
Masa serowa:
√ ½ kg białego sera
√ ½ szklanki cukru
√ 4 jajka
√ 125 g margaryny
√ 1 łyżka budyniu śmiet. lub waniliowego
ja daję troszkę zapachu pomarańczowego
i ze dwie kropelki arakowego.
Dużo razy go piekłam w różnych wersjach , taką zostawiłam jako najlepszą(dla mnie)
Ciasto:
Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Powidła lub dzem dodajemy na końcu nie rozbijając tak bardzo.
Masa serowa:
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy zmielony ser, budyń i roztopiąną, przestudzoną margarynę.i zapach. Ucieramy na jednolitą masę.
Nastepnie dodajemy ubitą pianę z białek i wszystko delikatnie mieszamy .
Ciasto wylewamy na wysmarowaną blachę , na ciasto nakładamy kupkami ser
i pieczemy ok 50 min w temp 180*C.W różnych piecach różnie się piecze trzeba sprawdzać patyczkiem.
Po wystudzeniu oczywiście polewam Sarenki polewą , jest najpewniejsza , bo zawsze zastygnie.
Ciasto pod względem wilgotności przypomina Sarenki wieniec też na łyżce proszku i łyżce sody .
Kto chce niech skorzysta akto nie chce to nie musi .
Dałam tu żeby nie było obiekcji. Ściągnęłam go od kogoś tylko zmodyfikowałam.
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
zuzi
Odp: co dzisiaj na obiad?
zuzi
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
msewka
Brzydko napiszę-zajebisty
Odp: co dzisiaj na obiad?
Sarenka
Odp: co dzisiaj na obiad?
misia53
√ 2½ szklanki mąki
√ 1½ szklanki cukru
√ 1 szklanka mleka
√ ½ szklanki oleju nie mniej , bo wtedy nie jest taki wilgotny.Jak szklanka jest zwężana u dołu to troszkę wyżej niż pół
√ 1 słoiczek dżemu śliwkowego lub powideł (300g) chodzi o to żeby nie był dzem
z dużą ilością galaretki , tylko gęściejszy ( ja mam swoje powidła)
√ 4 jajka
√ 1 cukier waniliowy
√ 3 łyżki kakao
√ 1 łyżeczka sody oczyszczonej
√ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 torebka przyprawy do piernika
Masa serowa:
√ ½ kg białego sera
√ ½ szklanki cukru
√ 4 jajka
√ 125 g margaryny
√ 1 łyżka budyniu śmiet. lub waniliowego
ja daję troszkę zapachu pomarańczowego
i ze dwie kropelki arakowego.
Dużo razy go piekłam w różnych wersjach , taką zostawiłam jako najlepszą(dla mnie)
Ciasto:
Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Powidła lub dzem dodajemy na końcu nie rozbijając tak bardzo.
Masa serowa:
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy zmielony ser, budyń i roztopiąną, przestudzoną margarynę.i zapach. Ucieramy na jednolitą masę.
Nastepnie dodajemy ubitą pianę z białek i wszystko delikatnie mieszamy .
Ciasto wylewamy na wysmarowaną blachę , na ciasto nakładamy kupkami ser
i pieczemy ok 50 min w temp 180*C.W różnych piecach różnie się piecze trzeba sprawdzać patyczkiem.
Po wystudzeniu oczywiście polewam Sarenki polewą , jest najpewniejsza , bo zawsze zastygnie.
Ciasto pod względem wilgotności przypomina Sarenki wieniec też na łyżce proszku i łyżce sody .
Kto chce niech skorzysta akto nie chce to nie musi .
Dałam tu żeby nie było obiekcji. Ściągnęłam go od kogoś tylko zmodyfikowałam.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
kinga
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
zuzi
Ale na ciacho czy na indyka? -najlepiej na jedno i drugie
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
misia53
Dzięki , przepis jak chcecie to podam
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
zuzi
Takie ciacho tobym zjadła-mam nadzieje że przepis jest dodany?
Odp: co dzisiaj na obiad?
zuzi