co dzisiaj na śniadanie?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na śniadanie?

Babciagramolka
,,Czesiówka " :
Kiedy dziś zapytałam Mamy na jaką jajecznicę ma ochotę - powiedziała zrób czesiówkę .Zamurowało mnie - nie mogłam zaskoczyć o co chodzi. Dopiero jak mi Mama podrzuciła hasło kajaki przypomniało mi się . Rzeczywiście - mój Dziadek Czesiu robił fantastyczną jajecznicę . Na każdym spływie ktoś prosił o nią - dorobiła się nawet swojej nazwy - ,, czesiówka " .A sprawa była prosta - Dziadek po prostu robił ją na kupowanej z prywatnych wyrobów wędzonej polędwicy . A przypomniało to nam się bo udało mi się taką ostatnio kupić ( nazywa się chyba ,, Z Kredensu " ).
obrazek obrazek obrazek

a u mnie dziś gofry były :)

Pablito
  • Pablito

• Przepisy: 10
  • Artykuły: 0
Uwielbiam gofry, a najlepsze w nich jest to ze właściwie wszystkie owoce do nich pasują
obrazek obrazek obrazek

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
tak tak.. podalam juz przepis.. kasza jest z serem i dlatego kolorystycznie tak sie ładnie dopasowała

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
bardzo mnie zaciekawił pomysł, szczególnie, że kaszy nie widzę tak się ładnie wkomponowała. Mam nadzieję, że przepis znajdę :-)

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
A u mnie wczoraj wieczorem upieczony pieróg z kaszą .. kurcze cale wieki go nie jadlam .. jeszcze jak babcia piekla bo potem to nikomu sie nie chcialo .. ale pycha z kawą zbożową z mlekiem.
obrazek

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Na dobry poczatek dnia
obrazek obrazek

Papaja
  • Papaja

• Przepisy: 382
  • Artykuły: 8
kawusia czarna i jajówka pomidorowa

margolata
  • margolata

• Przepisy: 169
cudeńka dziewczyny czarujecie na tych talerzykach pomysłów poddajecie do wykorzystania tyle że czuję się jak w bajce "Zaczarowany ołówek"

luna
  • luna

• Przepisy: 359
U mnie nie serdeuszkowo, ale tez jajecznie
obrazek

Babciagramolka
Hi hi- do Walentynek daleko a my serducha robimy.Śliczne te rameczki z parówek .

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na śniadanie?