co dzisiaj na śniadanie?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na śniadanie?

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
no i zanim przeczytałam wykład o kawce,nadeszła nocka
obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
tulinez napisał(a):

Sarenka, ja mam odmienne zdanie, wyszperałam w necie takie info, że w powszechnej opinii konsumentów – popartej badaniami naukowców – to kawa „przyjazna dla żołądka”. Poznańska firma ciągle doskonali swój produkt. Proces obniżania związków C-5-HT, określanych umowną nazwą związków drażniących, jest oparty w całości na patencie polskich naukowców. Astra Niskodrażniąca jest otrzymywana w procesie naturalnym, bez użycia środków chemicznych i termicznych, zachowując swe właściwości, czyli pełną zawartość kofeiny, wspaniały aromat i smak. Te wszystkie walory spowodowały, że poznańskim produktem zainteresowali się Skandynawowie, słynący przecież z propagowania zdrowego stylu życia i przywiązujący wagę do produktów naturalnych, ekologicznych. Także...polemizowałabym

Chyba powinnam zaktualizowac informacje w tym zakresie Pozdrawiam

tulinez
  • tulinez

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Sarenka, ja mam odmienne zdanie, wyszperałam w necie takie info, że w powszechnej opinii konsumentów – popartej badaniami naukowców – to kawa „przyjazna dla żołądka”. Poznańska firma ciągle doskonali swój produkt. Proces obniżania związków C-5-HT, określanych umowną nazwą związków drażniących, jest oparty w całości na patencie polskich naukowców. Astra Niskodrażniąca jest otrzymywana w procesie naturalnym, bez użycia środków chemicznych i termicznych, zachowując swe właściwości, czyli pełną zawartość kofeiny, wspaniały aromat i smak. Te wszystkie walory spowodowały, że poznańskim produktem zainteresowali się Skandynawowie, słynący przecież z propagowania zdrowego stylu życia i przywiązujący wagę do produktów naturalnych, ekologicznych. Także...polemizowałabym

iwi69
  • iwi69

• Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
Witam i na kawke poranna zapraszam
obrazek

Sarenka
  • Sarenka

Dzisiaj na sniadanko uzmazylam 2 mlode niewielkie cukinie, najpierw je posolilam, a potem wykapalam w rozklóconym jajku i wrzucilam na rozgrzany tluszcz. Zjadlysmy to w mgnieniu oka, a na deserek byl plesniak

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
zjedliśmy po kawałku drożdżowego, wczorajszego ciasta i wypiliśmy po kubku mleka
obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

iwi69
  • iwi69

Szkoda

Sarenka
  • Sarenka

iwi69, niestety przepisu na to ciacho nie mem Ciasto dostalam od gosci, ktorzy mnie dowiedzili... ale bylo pyszne. Tarta z kremem z serka marcepane i smietany plus maliny, ale bylo przeprzepyszne, 80% zjadlam ja

iwi69
  • iwi69

Jak kazdego ranka kawka i dzisiaj byl banan i dwa tosty z chrupkiego pieczywka.A przepis Sarenka na to ciasto?Tylko musze zmienic owoce bo tutaj maliny to strasznie drogie

Sarenka
  • Sarenka

Tulinez, z tymi astrami to bym uwazala... czytalam artykul, gdzie niezalezne labolatorium w Niemczech wykonalo badania na roznych kawach, takze tych polskich i wierz mi, rezultat analizy Twojej ulubionej kawy nie uradowalby Cie ani troszke... Wielu ludzi wierzy, ze astra jest zdrowa, najlepsza, itd... to jest chwyt marketingowy firmy produkujacej ten produkt, majacy przyciagnac rzesze zwolennikow. Sama mam opakowanie, wlasnie tej kawy w szafce, stoi juz w niej od lipca, zeszlego roku, nieotwierana. Dostalam ja od stryjka, ktory jest naukowcem (tak, uczy studentów) ma podobne przekonania co Ty... ale rozumiem, ze kazdylubi to co chce
Dzisiaj na sniadanie, zjadlam oczywiscie.... kawalek, duzy kawalek placka, ktory wczoraj upieklam, byla 5 rano, a ja nie moglam sie powstrzymac, ale ... nie egoizm odlozylam na bok i zostawilam rodzince po sporym kawalku Na drugie sniadanie byl oczywiscie actimel i activia plus jablko i troche suszonych daktyli
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na śniadanie?