co na kolację ?

Obserwuj wątek

Odp: oto mój pomysł na kolację

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Ja na kolację musiałam się sprężyć, bo mąż zaprosił mojego brata z całą rodziną.Wracając z grzybów szybko robiłam zakupy a za godzinę goście pukali do drzwi.
Podałam im pierś z kurczaka pokrojoną w paski z przyprawami Vegety do kurczaka pikantną i do dań włoskich.Usmażyłam ją na oleju z odrobiną przyprawy do zup Winiary.
Na spód dałam ryż na sypko z marchewką i groszkiem a na to kurczak i posypałam obficie natką pietruszki. Smakowało im, aż było mi bardzo miło.Mięsko wyszło ostre, ryż z warzywami łagodził smak.
Do tego na kolację były jajka z majonezem i koperkiem,półmisek wędlin, ogóreczki i papryka ze słoików, jabłecznik od zaprzyjaźnionej sąsiadki i drink lub sok do wyboru.(bratowa w ciąży, trzeba o Nią dbać).

Jojo
  • Jojo

• Przepisy: 84
  • Artykuły: 1
Troszke sie dzisiaj nabiegalismy przy takiej zachlapanej pogodzie i pomysl meza z gyrosem na kolacje - wszystkim sie spodobal
obrazek

Odp: Odp: oto mój pomysł na kolację

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
cherry napisał(a):

Luna Twoja pizza wygląda świetnie

A ja nie jadłam pizzy "od przedwojnia" - tak jak wczoraj zdałam sobie sprawę z tego, że w wakacje nie tknęłam czekolady - po prostu zapomniałam o tym dobrodziejstwie

Czasami rodzina sie domaga wiec nie ma wyjścia i trzeba upiec
A jesli chodzi o czekolade to jak sie tam trafi to skubnę a jak nie ma to wcale nie tęsknię za słodyczami.

cherry
  • cherry

• Przepisy: 508
  • Artykuły: 729
Luna Twoja pizza wygląda świetnie

A ja nie jadłam pizzy "od przedwojnia" - tak jak wczoraj zdałam sobie sprawę z tego, że w wakacje nie tknęłam czekolady - po prostu zapomniałam o tym dobrodziejstwie

Pablito
  • Pablito

• Przepisy: 10
luna19 napisał(a):

u mnie byla pizza ..

Uwielbiam pizzę

luna19
  • luna19

• Przepisy: 572
u mnie byla pizza ..
obrazek

Pablito
  • Pablito

Jadłem kiedyś kotlety sojowe imitujące mielonego, szału raczej nie było

Pablito napisał(a):

mleko sojowe do mnie nie przemawia

Ma specyficzny smak...ale to kwestia przyzwyczajenia z dodatkiem owocow jest bardzo dobre

Pablito
  • Pablito

mleko sojowe do mnie nie przemawia

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: oto mój pomysł na kolację

luna19 napisał(a):

elzbieta8960 napisał(a):

Luna a Ty wiesz jaka laska zdrowa bedziesz po tej owsiance

Ja lubię owsiankę jak bylam dzieckiem to mama nigdy nie gotowala .. wiec myslalam ze to niedobre A teraz zasmakowalam i nawet czesto sobie na sniadanko gotuję albo na kolację ..

Ja kiedys na owsianke nie moglam patrzec.....a teraz codziennie na sniadanie mam owsianke i to mleczku sojowym z roznymi owocami , uwielbiam z jagodami albo z bananem....mniam...samo zdrowie

Odpowiedz na/ edytuj co na kolację ?