Z mojej proporcji piekę 3 placki w blaszce 25*40 cm.Przekładam powidłami śliwkowymi własnej roboty.Piernik wczoraj wrócił z piwnicy, gdzie po upieczeniu czekał 3 tygodnie na specjalny-dzisiejszy dzień.Ciasto zarobione było 2 miesiące temu.Udekorowany czeka na konsumpcję.Spróbowaliśmy i jest równie dobry , jak ten pieczony w ubiegłym roku.
Święta za pasem, czas na przygotowanie ciasta na pierniki...ja swoje robię w sobotę i umieszczam w lodówce (w dolnej szufladzie) wyjmę za dwa miesiące....
Ja mysle,ze ty ciasto zalejesz octem i zapasteryzujesz
Dzisiaj zrobilam pierwszy raz piernik staropolski z przepisu holly-Wielkie Zarcie. Juz jest w piwnicy, w kalendarze zanotowalam sobie, kiedy mam go piec, zeby o nim nie zapomniec
Jak zwykle niepotrzebny.Nie chcę być obiektem Twoich żartów. A za przepis dziękuję.Ciasto już siedzi w lodówce.
Moje ciasto też w lodówce.Jeszcze kiedyś jak będę słynnym weteranem gotujmy.pl będziesz dumna z tego, że dostąpiłaś zaszczytu być "obiektem" mego bardzo niewinnego żartu
Czas na pierniczenie....
Obserwuj wątekOdp: Czas na pierniczenie....
A. L.
Na moim blogu znajdziecie fajne i proste przepisy.
Wszystkie były wykonane i potwierdzam ich pyszny smak!
http://wszystkookulinariach.blogspot.com
ZAPRASZAM SERDECZNIE!
CODZIENNIE NOWE PRZEPISY :-)
Odp: Czas na pierniczenie....
msewka
Odp: Czas na pierniczenie....
luna
Odp: Czas na pierniczenie....
luna
Odp: Czas na pierniczenie....
Bahus
Odp: Odp: Odp: Czas na pierniczenie....
ania205
Odp: Odp: Czas na pierniczenie....
ania205
Odp: Czas na pierniczenie....
Senqa
Ja mysle,ze ty ciasto zalejesz octem i zapasteryzujesz
Odp: Czas na pierniczenie....
luna
Odp: Odp: Odp: Odp: Czas na pierniczenie....
misia53