Uwielbiam czereśnie - te bordowe bardzo dojrzałe są przepyszne, ale najczęściej kiedy są tak dojrzałe zdażą mi się juz przejeść - to już jest ten czas kiedy jem czereśnie (z sadu z domu) przez miesiąc
Jeden ze smaków z mojego dzieciństwa, babcia na wsi miała 2 drzewa morwowe białe i ciemne -pyszne było!: Teraz nie spotkałam sie z morwami ,czy wogóle to mozna gdzieś kupić?
Ja uwielbialam biale czeresnie,wiele lat juz sie z nimi nie spotkalam,moja babcia robila z nich pyszne kompoty,a ja z moim kuzynem podkradalismy je pokryjomu i wyjadalismy z nich czeresnie.
U mnie nie ma problemu,białe czereśnie są i jest uczta kiedy się pojawiaja, bo uwielbiam je.Są słodsze i bardziej aromatyczne od czerwonych.
Też lubię żółte, czy czerwone czereśnie.
Są one słodsze od wiśni, które zawsze myliłam z wiśniami.
A Wy wolicie czereśnie, czy wiśnie i jaki ich kolor ?
Ja uwielbialam biale czeresnie,wiele lat juz sie z nimi nie spotkalam,moja babcia robila z nich pyszne kompoty,a ja z moim kuzynem podkradalismy je pokryjomu i wyjadalismy z nich czeresnie.
Czy ktos to jadl?
Obserwuj wątekOdp: Czy ktos to jadl?
cherry
Odp: Odp: Czy ktos to jadl?
Henia
A czy przyjemność da się przeliczyć na cenę?! Mi najbardziej smakują pierwsze czereśnie, truskawki, potem już trochę mniej.
andzia67
Jeden ze smaków z mojego dzieciństwa, babcia na wsi miała 2 drzewa morwowe białe i ciemne -pyszne było!: Teraz nie spotkałam sie z morwami ,czy wogóle to mozna gdzieś kupić?
Odp: Czy ktos to jadl?
Bahus
Henia
U mnie nie ma problemu,białe czereśnie są i jest uczta kiedy się pojawiaja, bo uwielbiam je.Są słodsze i bardziej aromatyczne od czerwonych.
gusia1000
Są one słodsze od wiśni, które zawsze myliłam z wiśniami.
A Wy wolicie czereśnie, czy wiśnie i jaki ich kolor ?
ulcia21
Sa i jasne Anulka bardzo prosze
Anula
misia53
i białe też są...