A ja mam SPEEDA już ponad rok i jestem zachwycona. Pomaga w pracy. I to jak. Jasne, że trzeba wszystko przygotowac, tzn. obrać np. ziemniaki na placki. Ale potem to już tylko 15 s i gotowe.
Dla mnie to zbyteczne urzadzenie w kuchni...Co za oszczednosc czasu kiedy musze i tak wszystko umyc ,obrac itd..Moge ugotowac z zwyklym garnku...Taka droga zabawka dla doroslych kobiet..Dla mnie zbyteczna..Poprostu na pokazie jest wszystko tak fajnie ,bajerancko pokazane ot i cala tajemnica a ludzie daja sie nabierac i placa drogie pieniadze..Tak samo jak drogie welniane koldry albo lekarstwa cudownie uzdrawiajace...Na tej samej zasadzie...Jak mam dobre swieze produkty i troche pojecia o gotowaniu to mi zadne cuda nie sa potrzebne...Mieszkam w Niemczech i znam wielu dobrze sytuowanych niemcow i w zadnym domu tego nie wiedzialam..Dobre garnki tak ale nie ten cudak..To dobre dla naiwnych polakow...Co wezma kredyt ale kupia...aby sie w rodzinie i wsrod znajomych pochwalic..
zmieniono 1 raz (ostatnio 30 sie 2013 19:25 przez Dorcia )
Polecam gorąco! Uwielbiam gotować, ale szczerze - aktualnie nie mam za bardzo czasu, dlatego postanowiłam zainwestować w Speedcooka. Przygotowanie pysznego jedzenia zajmuje mi teraz mniej czasu, więc nie muszę stać godzinę przy garach zmęczona po pracy A jedzenie pyszne!
Moim zdaniem to bardzo dobra opcja,tego typu urządzenia znakomicie sprawdzą się w każdej kuchni. Warto je mieć i szukać w sklepach internetowych ze sprzętem kuchennym,tam będziemy mieć szeroki wybór.
Moja mama ma TermoMix'a od ok.15 lat i jest to urządzenie rewelacyjne, tfu, tfu, przez lewe, nigdy nie było żadnych problemów i awarii, znajomi też mają, mieli jakiś problem, serwis działał bez zarzutu.
Co do SC to właśnie pod tym względem mam mieszane uczucia, jest tańszy, ale za to niewiele osób ma go na tyle długo, aby powiedzieć coś więcej niż to, że ułatwia pracę w kuchni.
Kitka ja też mam Speedcooka od jakiegoś czasu. Korzystam z ich książki, z przepisów, które podawane są na różnych blogach,z którymi współpracują. Jak wpiszesz w googlach trochę przepisów wyskoczy. Dodatkowo ostatnio odkryłam forum Speedcooka, forum jest póki co małe, ale się rozwija. http://speedcook.pl/forum/.
Powiedźcie mi gdzie szukacie przepisów do tego urządzenia? Ja często zmieniam swoje przepisy, które normalnie bym gotowała w kuchni na Speedcooka. Fajnie by było gdyby było miejsce, w którym możemy się spotkać wszyscy fani Speedcooka i pogadać sobie o przepisach. Znacie takie miejsce?
Mam w domu i Speedcooka i Thermomixa. TM mam jakieś 14 lat, w sumie to bardziej ma go moja mama niż ja. Ja jednak kupiłam sobie Speedcooka 3 lata temu, kupując go mało o nim wiedziałam i mało w sumie czytałam. Nie ma tak dużej promocji i reklamy jak TM, ale spodobało mi się, że jest to Polska firma. Produkują urządzenia w Polsce w całości. Używam sobie go bardzo skutecznie. Nawet przetwory w nim aktualnie robię
Czy polecacie speedcook?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Czy polecacie speedcook?
Dorcia
Odp: Odp: Odp: Czy polecacie speedcook?
margerytka
Odp: Odp: Czy polecacie speedcook?
Dorcia
Odp: Czy polecacie speedcook?
Aklementyna
IGGI
Co do SC to właśnie pod tym względem mam mieszane uczucia, jest tańszy, ale za to niewiele osób ma go na tyle długo, aby powiedzieć coś więcej niż to, że ułatwia pracę w kuchni.
Selprim_pl
Anetka78
Miłego dnia gotowania!
Kitka_V
Kitka_V