Dziś poczyniłem zakup nasion marchwi odm.Karotina i pietruszki odm.Alba .
Mam taki dziwny nawyk kupowania co roku innych odmian tych warzyw , ale to tylko po to by lepiej zachęcić samego siebie do nadchodzących prac ,które myślę że zaczną się w 1 dekadzie marca.
Oj Grzegorzu chyba jesteś nader optymistą.Chyba ,że u Ciebie jest łagodniejsza zima.U naas to chyba jeszcze śnieg będzie zalegał.A że dzialki nisko położone, to i woda pewnie postoi.Ale cóż to? Ja już trochę nasionek też mam.Póki co rzodkiewki,cukinie,sałaty i kwiaty.Najpierw pójdą do doniczek do szklarni a później na grunt.
Tylko w szklarni 3 szyby conajmniej do wymiany przez te mrozy.Znów wydatki!
Dziś poczyniłem zakup nasion marchwi odm.Karotina i pietruszki odm.Alba .
Mam taki dziwny nawyk kupowania co roku innych odmian tych warzyw , ale to tylko po to by lepiej zachęcić samego siebie do nadchodzących prac ,które myślę że zaczną się w 1 dekadzie marca.
A tak wogóle to pewne prace działkowe już poczynione.Pomidorki posiane wykiełkowały i są już porozsadzane do doniczek, zajmując część blatu kuchennego.
A to nasz nowy nabytek , nie wiem co z tego wyrośnie , to nie jest srebrny swierk chociaz bardzo podobny.
Faktycznie Misiu bardzo podobny do świerka srebrnegoŚwierki bardzo wolno rosną ale na pewno coś ładnego urośnie. Proponuję, żeby go od czasu do czasu, mniej więcej raz w roku podcinać, a na pewno będzie rósł równo. No i nie pozwól, żeby pieski czy kotki pod nim urządzały sobie "ubikację"ale to na pewno wiesz.
Z tym podcinaniem to chyba nie trafiłaś. To rośnie jako krzew nie drzewo .
To znaczy, że jesteś pewna, że on w górę nie pójdzie
Forum dla działkowców
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Forum dla działkowców
majgrz11maja
Odp: Odp: Forum dla działkowców
msewka
Oj Grzegorzu chyba jesteś nader optymistą.Chyba ,że u Ciebie jest łagodniejsza zima.U naas to chyba jeszcze śnieg będzie zalegał.A że dzialki nisko położone, to i woda pewnie postoi.Ale cóż to? Ja już trochę nasionek też mam.Póki co rzodkiewki,cukinie,sałaty i kwiaty.Najpierw pójdą do doniczek do szklarni a później na grunt.
Tylko w szklarni 3 szyby conajmniej do wymiany przez te mrozy.Znów wydatki!
Odp: Forum dla działkowców
majgrz11maja
msewka
msewka
Kaziku, najpierw trzba działki odśnieżyć a później wątek odświeżyć.
Widzisz, zaczynam rymować, tak jak Ty!
Odp: Odp: Odp: Forum dla działkowców
Pojemsobie
Jolanta27
Pewnie, teraz krzaczek, który za parę lat będzie baaaardzo duży
misia53
Odp: Odp: Odp: Odp: Forum dla działkowców
Jolanta27
To znaczy, że jesteś pewna, że on w górę nie pójdzie