W swojej kuchni nie mam za wiele takich ciekawych i oryginalnych rzeczy i postanowiłam to zmienić. Zacznę od drobnego AGD. Na początek chciałabym zmienić czajnik elektryczny, który mi się kompletnie nie podoba na taki oryginalny i stylowy jak widziałam u Savion http://savion.pl/produkt,2.html. Ładny co nie? Idealny na jesień
Ja garnek do gotowania na parze używałam do odgrzewania pierogów, kluch itp. Jak już dostałam ten to się zawzięłam i oswajam go. Prawda jest taka ,że po to by danie z parowaru smakowało trzeba nad nim popracowac inaczej wychodzi wygotowane , bezsmakowe .Mięso czy ryby najlepiej marynowac poprzedniego dnia. Wszelkie warzywa faszerowane ( np papryka ) potrzebują doprawienia ziołami - a po ugotowaniu dodania odrobiny masła lub delikatnego sosu ( chyba że jest to wykluczone przez lekarza ) .
Udało mi sie zrobić rybę na gruszce, pierś z kurczaka nadziewaną brzoskwinią , 2 rodzaje faszerowanej papryki, rybe w ziołach , pulpety miesno kuskusowe - które smakują tak jak powinny smakować i nie trzeba sie poświęcać by je zjeść .
biję czołem,ja też powinnam gotować na parze,gdyż moja budowa tak się powiększyła,ze moja garderoba się nadto skurczyła(w ilości i objętości)
Ja garnek do gotowania na parze używałam do odgrzewania pierogów, kluch itp. Jak już dostałam ten to się zawzięłam i oswajam go. Prawda jest taka ,że po to by danie z parowaru smakowało trzeba nad nim popracowac inaczej wychodzi wygotowane , bezsmakowe .Mięso czy ryby najlepiej marynowac poprzedniego dnia. Wszelkie warzywa faszerowane ( np papryka ) potrzebują doprawienia ziołami - a po ugotowaniu dodania odrobiny masła lub delikatnego sosu ( chyba że jest to wykluczone przez lekarza ) .
Udało mi sie zrobić rybę na gruszce, pierś z kurczaka nadziewaną brzoskwinią , 2 rodzaje faszerowanej papryki, rybe w ziołach , pulpety miesno kuskusowe - które smakują tak jak powinny smakować i nie trzeba sie poświęcać by je zjeść .
zmieniono 1 raz (ostatnio 06 wrz 2009 19:18 przez Babciagramolka)
A to moja najnowsza ,, zabawka ". Eksperymentuję z potrawami gotowanymi na parze tak by nie były to warzywa i mięso z drobiu i ryb gotowane bez soli .Okazuje sie ,że potrawy gotowane na parze mogą być pyszne - trzeba tylko nad nimi popracować.
Posiadam parowar w wersji morskiej,głęboko schowany,dla mnie jedzonko z niego raczej bezpłciowe,ale może nie opanowałam sztuki przygotowywania potraw na tym cudeńku
A to moja najnowsza ,, zabawka ". Eksperymentuję z potrawami gotowanymi na parze tak by nie były to warzywa i mięso z drobiu i ryb gotowane bez soli .Okazuje sie ,że potrawy gotowane na parze mogą być pyszne - trzeba tylko nad nimi popracować.
Gadźety w kuchni
Obserwuj wątekOdp: Gadźety w kuchni
luna19
Odp: Gadźety w kuchni
malone
Odp: Odp: Gadźety w kuchni
A.B.
biję czołem,ja też powinnam gotować na parze,gdyż moja budowa tak się powiększyła,ze moja garderoba się nadto skurczyła(w ilości i objętości)
Odp: Gadźety w kuchni
Babciagramolka
Udało mi sie zrobić rybę na gruszce, pierś z kurczaka nadziewaną brzoskwinią , 2 rodzaje faszerowanej papryki, rybe w ziołach , pulpety miesno kuskusowe - które smakują tak jak powinny smakować i nie trzeba sie poświęcać by je zjeść .
Odp: Odp: Gadźety w kuchni
A.B.
Posiadam parowar w wersji morskiej,głęboko schowany,dla mnie jedzonko z niego raczej bezpłciowe,ale może nie opanowałam sztuki przygotowywania potraw na tym cudeńku
Odp: Gadźety w kuchni
Adrian B2C
Kubek termiczny: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=1318
Serkowy dzbanek: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=119
Odp: Gadźety w kuchni
Babciagramolka
Odp: Gadźety w kuchni
Adrian B2C
Dzbanek duński Nuance: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=119
Zestaw do fondue: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=270
Odp: Odp: Gadźety w kuchni
malgorzata
Odp: Gadźety w kuchni
cremebrule