Gadźety w kuchni

Obserwuj wątek

Odp: Gadźety w kuchni

luna19
  • luna19

  • Posty: 1158
  • Przepisy: 572
  • Artykuły: 0
U mnie troche by tego nazbieral ... moze ktoregoś dnia powyciągam te ciekawsze

Odp: Gadźety w kuchni

malone
  • malone

  • Posty: 4
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
W swojej kuchni nie mam za wiele takich ciekawych i oryginalnych rzeczy i postanowiłam to zmienić. Zacznę od drobnego AGD. Na początek chciałabym zmienić czajnik elektryczny, który mi się kompletnie nie podoba na taki oryginalny i stylowy jak widziałam u Savion http://savion.pl/produkt,2.html. Ładny co nie? Idealny na jesień

Odp: Odp: Gadźety w kuchni

A.B.
  • A.B.

  • Posty: 1458
  • Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
Babciagramolka napisał(a):

Ja garnek do gotowania na parze używałam do odgrzewania pierogów, kluch itp. Jak już dostałam ten to się zawzięłam i oswajam go. Prawda jest taka ,że po to by danie z parowaru smakowało trzeba nad nim popracowac inaczej wychodzi wygotowane , bezsmakowe .Mięso czy ryby najlepiej marynowac poprzedniego dnia. Wszelkie warzywa faszerowane ( np papryka ) potrzebują doprawienia ziołami - a po ugotowaniu dodania odrobiny masła lub delikatnego sosu ( chyba że jest to wykluczone przez lekarza ) .
Udało mi sie zrobić rybę na gruszce, pierś z kurczaka nadziewaną brzoskwinią , 2 rodzaje faszerowanej papryki, rybe w ziołach , pulpety miesno kuskusowe - które smakują tak jak powinny smakować i nie trzeba sie poświęcać by je zjeść .

biję czołem,ja też powinnam gotować na parze,gdyż moja budowa tak się powiększyła,ze moja garderoba się nadto skurczyła(w ilości i objętości)
obrazek

Odp: Gadźety w kuchni

Babciagramolka
Ja garnek do gotowania na parze używałam do odgrzewania pierogów, kluch itp. Jak już dostałam ten to się zawzięłam i oswajam go. Prawda jest taka ,że po to by danie z parowaru smakowało trzeba nad nim popracowac inaczej wychodzi wygotowane , bezsmakowe .Mięso czy ryby najlepiej marynowac poprzedniego dnia. Wszelkie warzywa faszerowane ( np papryka ) potrzebują doprawienia ziołami - a po ugotowaniu dodania odrobiny masła lub delikatnego sosu ( chyba że jest to wykluczone przez lekarza ) .
Udało mi sie zrobić rybę na gruszce, pierś z kurczaka nadziewaną brzoskwinią , 2 rodzaje faszerowanej papryki, rybe w ziołach , pulpety miesno kuskusowe - które smakują tak jak powinny smakować i nie trzeba sie poświęcać by je zjeść .
obrazek obrazek obrazek


zmieniono 1 raz (ostatnio 06 wrz 2009 19:18 przez Babciagramolka)

Odp: Odp: Gadźety w kuchni

A.B.
  • A.B.

  • Posty: 1458
  • Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
Babciagramolka napisał(a):

A to moja najnowsza ,, zabawka ". Eksperymentuję z potrawami gotowanymi na parze tak by nie były to warzywa i mięso z drobiu i ryb gotowane bez soli .Okazuje sie ,że potrawy gotowane na parze mogą być pyszne - trzeba tylko nad nimi popracować.

Posiadam parowar w wersji morskiej,głęboko schowany,dla mnie jedzonko z niego raczej bezpłciowe,ale może nie opanowałam sztuki przygotowywania potraw na tym cudeńku

Odp: Gadźety w kuchni

Adrian B2C
Duńska lampa olejowa: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=1279

Kubek termiczny: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=1318

Serkowy dzbanek: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=119
obrazek obrazek

Odp: Gadźety w kuchni

Babciagramolka
A to moja najnowsza ,, zabawka ". Eksperymentuję z potrawami gotowanymi na parze tak by nie były to warzywa i mięso z drobiu i ryb gotowane bez soli .Okazuje sie ,że potrawy gotowane na parze mogą być pyszne - trzeba tylko nad nimi popracować.
obrazek

Odp: Gadźety w kuchni

Adrian B2C
Noże Chroma z designem gościa od Porsche: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=1206

Dzbanek duński Nuance: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=119

Zestaw do fondue: http://www.kuchniasklep.pl/product_info.php?products_id=270

Odp: Odp: Gadźety w kuchni

malgorzata
hehe:
obrazek

Odp: Gadźety w kuchni

cremebrule
  • cremebrule

  • Posty: 1197
  • Przepisy: 29
  • Artykuły: 0
popieram, suszmy salate!

Odpowiedz na/ edytuj Gadźety w kuchni