Gadźety w kuchni

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Gadźety w kuchni

zewa
  • zewa

  • Posty: 1113
  • Przepisy: 2423
  • Artykuły: 131
evita0007 napisał(a):

4zł. a to na Allegro wiesz ile ? 11,99zł jaka różnica prawda ?

Ewcia i dodaj jeszcze przesyłkę. Ale robią interes, co nie ?

Odp: Gadźety w kuchni

Netka
  • Netka

  • Posty: 1327
  • Przepisy: 408
  • Artykuły: 0
Pierwsza probka
Jutro powinny byc gotowe
obrazek obrazek

Odp: Gadźety w kuchni

Netka
  • Netka

  • Posty: 1327
  • Przepisy: 408
  • Artykuły: 0
Ja wreszcie kupilam sobie fajne,kolorowe pojemniki do lodowI na dodatek przecenione(co mnie bardzo ucieszylo)Do tej pory kombinowalam z pojemniczkami po jogurtach dla dzieci,z wykalaczkami lub patyczkami,a teraz mam to cudo male(a wlasciwie dwa)i moj Kuba ma wielka frajde,ze mozemy w domu zrobic PRAWDZIWE(jak powiedzial )lody




















0
obrazek

Odp: Odp: Odp: Gadźety w kuchni

Netka
  • Netka

  • Posty: 1327
  • Przepisy: 408
  • Artykuły: 0


zmieniono 1 raz (ostatnio 12 sie 2011 18:52 przez Netka)

Odp: Odp: Gadźety w kuchni

Netka
  • Netka

  • Posty: 1327
  • Przepisy: 408
  • Artykuły: 0
Babciagramolka napisał(a):

Eggtimer :
Najnowszy nabytek . Eggtimer- czyli w wolnym tłumaczeniu jajeczny zegarek .Coś fantastycznego .Wkłada się razem z jajkami do garnuszka z zimną wodą i gotuje . Po jakimś czasie Eggtimer od brzegów zaczyna bieleć . Wygląda to tak jak byśmy oglądali jajko w trakcie gotowania przez przezroczystą skorupkę .Na ,, jajeczku ,, zaznaczone są 3 podstawowe poziomy i 2 pośrednie ( od lewej ):
- Soft czyli miękki
-Medium czyli średni
-Hard czyli twardy
Odpowiada to odpowiednio jajkom na lekko ścięte ( to znaczy białko ścięte , żółtko płynne ), na miękko ( białko całkowicie ścięte , żółtko płynne z lekko ściętą otoczką dotykającą białka ) i jajko na twardo ( białko i żółtko całkowicie ścięte .
Oczywiście można wybierać etapy pośrednie .
Mnie najbardziej odpowiada dokładnie Medium .
Gotując jajka wystarczy zalać jajka całkowicie wodą tak by nie wystawały ponad jej poziom i obserwować Eggtimer . Jak zbieleje do odpowiedniej kreseczki wstawiamy na chwilę garnek z jajkami pod bieżącą zimną wodę . Wyjmujemy jajka i już .
Eggtimer jak wystygnie znów wraca do pierwotnego wyglądu .
Kosztował 1 funta czyli niewiele ponad 4 zł - a ułatwienie i frajda niesamowite .

W koncu upolowalam Buniu i ja to male cudenkoI to w malutkim sklepiku,co prawda w centrum handlowym,ale w miejscu do ktoego nigdy nie zagladalam,az do dzisiaj,cos mnie tknelo no i mamZaplacilam dwa funty ale i tak sie ciesze

zmieniono 1 raz (ostatnio 12 sie 2011 18:51 przez Netka)

Odp: Odp: Gadźety w kuchni

Polpal
  • Polpal

  • Posty: 175
  • Przepisy: 153
  • Artykuły: 40
fajnachata_pl napisał(a):

Nigdy wcześniej nie słyszałam o urządzeniu tej firmy,więc nie wiem co mam myśleć.A możesz napisać ile kosztuje i gdzie można je kupić? Taniej jest napewno w sklepach internetowych.


Z tym napewno to niekoniecznie, trzeba mieć oczy i uszy otwarte jak to się mówi. Początkiem maja kupowałem kran, można go uważać za prawie gadżet - działa na dotyk jak i bardziej tradycjonalnie, byłem gotowy płacić ok. 400 dolarów w sklepie internetowym ale sobie myślę, pójdę do sklepu tu w mieście i zobaczę, czy mają, zawsze to lepiej coś dotknąć i zobaczyć na żywo przed kupnem niż tylko po oglądnięciu zdjęcia na ekranie i moje zdziwienie nie miało końca gdy się okazało, że tu w sklepie mieli promocję i cena była o 100 dolarów mniejsza
obrazek

Odp: Odp: Gadźety w kuchni

evita0007
  • evita0007

  • Posty: 1332
  • Przepisy: 423
  • Artykuły: 0
Babciagramolka napisał(a):

Eggtimer :
Najnowszy nabytek . Eggtimer- czyli w wolnym tłumaczeniu jajeczny zegarek .Coś fantastycznego .Wkłada się razem z jajkami do garnuszka z zimną wodą i gotuje . Po jakimś czasie Eggtimer od brzegów zaczyna bieleć . Wygląda to tak jak byśmy oglądali jajko w trakcie gotowania przez przezroczystą skorupkę .Na ,, jajeczku ,, zaznaczone są 3 podstawowe poziomy i 2 pośrednie ( od lewej ):
- Soft czyli miękki
-Medium czyli średni
-Hard czyli twardy
Odpowiada to odpowiednio jajkom na lekko ścięte ( to znaczy białko ścięte , żółtko płynne ), na miękko ( białko całkowicie ścięte , żółtko płynne z lekko ściętą otoczką dotykającą białka ) i jajko na twardo ( białko i żółtko całkowicie ścięte .
Oczywiście można wybierać etapy pośrednie .
Mnie najbardziej odpowiada dokładnie Medium .
Gotując jajka wystarczy zalać jajka całkowicie wodą tak by nie wystawały ponad jej poziom i obserwować Eggtimer . Jak zbieleje do odpowiedniej kreseczki wstawiamy na chwilę garnek z jajkami pod bieżącą zimną wodę . Wyjmujemy jajka i już .
Eggtimer jak wystygnie znów wraca do pierwotnego wyglądu .
Kosztował 1 funta czyli niewiele ponad 4 zł - a ułatwienie i frajda niesamowite .


W końcu to do mnie dotarło.Jestem bardzo zadowolona Dzięki Buniu,że pokazałaś mi takie cudeńko

Odp: Gadźety w kuchni

Nigdy wcześniej nie słyszałam o urządzeniu tej firmy,więc nie wiem co mam myśleć.A możesz napisać ile kosztuje i gdzie można je kupić? Taniej jest napewno w sklepach internetowych.

Odp: Gadźety w kuchni

panibiszkopcik
co sądzicie o wielofunkcyjnym urządzeniu kuchennym Varadero? zastępuje dziesiątki sprzętów w jednym urządzeniu, w dodatku producent zapewnia, że przygotowanie posiłku to zaledwie 15 minut

Odp: Gadźety w kuchni

darmiona
  • darmiona

  • Posty: 455
  • Przepisy: 304
  • Artykuły: 14
egg timer jest super, polecam każdemudzięki niemu mój mąż robi mi idealne jajka na śniadanie ;-))

Odpowiedz na/ edytuj Gadźety w kuchni