Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

Kocham_cukerky

zmieniono 8 razy (ostatnio 17 kwi 2013 09:32 przez Kocham_cukerky)

Odp: Odp: Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

ZanetaK
  • ZanetaK

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Tak jak obiecałam wrzucam zdjęcie. Szkoda,ze wcześniej nie powiedziałaś od razu o co Ci chodzi, myślałam,że kieruje Tobą zwykła ciekawość więc nie przyjęłam tego jako swój priorytet wczoraj. W sumie to cieszę się, że uznałaś mój tort za atrapę, bo to duży komplement Mam nadzieję,ze kiedyś moje kwiaty cukrowe będą tak piękne,ze ludzie będą je mylić z prawdziwymi.

Jeżeli chodzi o ostrości, to kluczowa jest tu wcześniejsza obróbka biszkoptu przełożonego kremem i dłuższy postój w lodówce, zanim obłoży się go masą – najlepiej w specjalnej brytfance z przesuwaną przegródką. Druga kwestia to fakt,że pod masę cukrową przy kanciastych tortach nie używam masy maślanej – bo wtedy lukier może opaść na kancie – masa pod taki tort musi zachowywać kształt po schłodzeniu. I last but not least coner tool – bardzo przydatna rzecz:

http://www.globalsugarart.com/sharp-top-edger-by-edgers-p-19558.html
obrazek obrazek obrazek

Odp: Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

Kocham_cukerky
kicaj14 napisał(a):

Wchodzę tu codziennie i co chwila oglądam wszystkie te zdjęcia z pysznościami, jakbym się od tego już uzależnił xd
A potem oczywiście muszę jeść coś słodkiego, bo nachodzi mnie taka ochota, że masakra jakaś
Dzisiaj znowu to samo
Klaudia, nadal zachwycam się Twoim tortem oraz jego nadzieniem! Gratuluję już chyba po raz setny! Twój tort musiał być pyszny!

Był mega pyszny

Kocham_cukerky
Sylka, ale spoko jest jak napisałaś - każdego inaczej zainspirował temat.
Każdy ma inne skojarzenia z uk - jednym kojarzy się z królową, flagą, herbatą.....innym z fiutkiem ;;;;;;;-D

Sylka28
  • Sylka28

• Przepisy: 1
  • Artykuły: 0
Czytam i tak sobie myślę, że tak samo mój fiutowski jak i wiele kwiatkowych i motylkowych cudnych tortów chętnie niektórzy by się stąd pozbyli, bo konkurencję wykosić trzeba. przykre to, bo wszyscy zrobiliście piękne torty i fajnie, że sa tu pokazane.
Konkurs na "INSPIRACJĘ" Wielką Brytanią. INSPIRACJĘ.... a co autor miał na myśli i co go zainspirowało, to wie autor.
A jak tak bardzo chcecie wiedzieć, to Buddy swego czasu robił tort na wieczór panieński, który skrzętnie ukrywał przez Mamą ( jak dobrze pamiętam, bo dawno to oglądałam), bo bardzo się awanturowała, że figurki mężczyzn są golutkie. To był najzabawniejszy odcinek, jaki oglądałam. Najobrzydliwszy był dla mnie z tortem Zombie...
Tak wiec nie piszcie mi co ma wspólnego Fiutowski w UK, bo nie ma nic. Powstał z INSPIRACJI... Wielką Brytanią i tortami Buddiego. Tematem konkursu była : INSPIRACJA.... a nie sama WIelka Brytania i jej symbole. Każdy zrozumiał jak zrozumiał i tyle.
Rywalizacja jest wszędzie, zadzrość i nienawiść też, szkoda, że przy takiej dozie cudnych wypieków i słodyczy, jaką to wszyscy pokazaliście pojawiło się tyle żółci.

Powodzenia.

Mój faworyt to FILIŻANKA.

kicaj14
  • kicaj14

• Przepisy: 7
  • Artykuły: 3
Wchodzę tu codziennie i co chwila oglądam wszystkie te zdjęcia z pysznościami, jakbym się od tego już uzależnił xd
A potem oczywiście muszę jeść coś słodkiego, bo nachodzi mnie taka ochota, że masakra jakaś
Dzisiaj znowu to samo
Klaudia, nadal zachwycam się Twoim tortem oraz jego nadzieniem! Gratuluję już chyba po raz setny! Twój tort musiał być pyszny!

carrotka85
no przeprosiłam przecież... :p
Jury ma czas do 18 kwietnia

pożeracz słodkości
carrotka85 Ty Ty TY Kiedy te wyniki bo teraz jak wdepnołem to już mnie to interesuje troszkę Jeszcze piec zacznę, najlepiej wychodzi mi pieczenie kiełbasy Pozdrawiam

carrotka85
oo widzę że ktoś też o środek sie dopomina - nie zauważyłam przepraszam za dublowanie pytania :p

Odp: Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

carrotka85
a jaki był w środku?

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią