Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

rzelkazag
  • rzelkazag

• Przepisy: 379
  • Artykuły: 0
2 litry filtrowanej wody dostarcza nam 20% dziennego zapotrzebowania na magnez.

Jeśli woda to niegazowana, ją mam zaleconą i piję od rana.
Niezbędnych składników mineralnych mi dostarcza i to mi w zupełności wystarcza.
Czasem tylko na zachcianki wrzucę plasterek cytryny i liść mięty do szklanki.

karolinaOla
W lecie powinniśmy wypić chociaż 2litry wody. Pijąc tą przefiltrowaną przez filtry AquaMag Dafi zaspokajamy i pragnienie i 20% dziennej dawki magnezu.

Woda najbardziej smakuje mi bez dodatków, ale jeśli mam ochotę wypić smakową wodę to zdecydowanie sięgam po miętę, która teraz rośnie mi w ogródku i gruby plaster cytryny. Takie połączenie smaku nie dość, że zamienia moją wodę w coś naprawdę pysznego, to w dodatku dzięki mięcie na dłużej zapominam o pragnieniu.

Elficzna
  • Elficzna

• Przepisy: 454
  • Artykuły: 1
1) 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

2) a) moją absolutnie ulubioną wodą jest woda, z dodatkiem dwóch plasterków ogórka świeżego, dwóch kostek arbuza i plastra cytryny - ogórek świeży na prawdę sprawia, że woda jest mega pyszna i orzeźwiająca.

Drugą opcją na wodę - plaster pomarańczy, mięta i sok z cytryny - PYCHA!

Shakusik
  • Shakusik

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
1. 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

2 Wstyd przyznać, ale kiedyś piłam bardzo mało wody. Musiałam jednak drastycznie zmienić nawyki żywieniowe, a więc i wprowadzić wodę. Butelkowane niegazowane nie smakują najlepiej, gazowanych nie mogę. W moim mieście wodę mamy ze studni głębinowej... Jest bardzo smaczna. Grzechem by było dodawać jakiekolwiek dodatki. Tak więc pochłaniam 2-3l wody świeżej i czystej, ewentualnie z lodem

kloruś
  • kloruś

• Przepisy: 945
  • Artykuły: 17
2l wody z filtra Dafi AquaMag zapewniają 20% dziennego zapotrzebowania na Mg

Wodę uwielbiam i pijam często. Dodatki są zależne od humoru. Często jest to czysta woda, koniecznie niegazowana. Jeśli z dodatkami to albo z cytrusami (cytryną, limonką lub grapefruitem) albo świeżym zielonym ogórkiem albo miętą.
Wczesnym latem idealny dodatek stanowią kwiaty czarnego bzu i plasterek cytrynki.

madzik323
  • madzik323

• Przepisy: 576
  • Artykuły: 1
Odpowiedź 1
20 % Dziennego zapotrzebowania zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi

Odpowiedź 2
Teraz kiedy spodziewam się dziecka piję bardzo dużo wody, a także przedtem dość sporo jej wypijałam, takie było zalecenie lekarza w męczących mnie migrenach. Tak więc stała się moim ulubionym napojem ale aby urozmaicić jej smak i nie pić tylko czystej dodaję do niej np. plasterki cytryny z świeżo zerwaną miętą z własnego ogródka, plasterki pomarańczy czy ogórka, a w upalne dni oczywiście z dodatkiem kostek lodu.

LIDZIA
  • LIDZIA

• Przepisy: 329
  • Artykuły: 14
1. 20%
2. Najbardziej lubię wodę z cytryną i kostkami lodu.

Igraszki Losu
odpowiedź na 1 pytanie : 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

odpowiedź na 2 pytanie : co do dodatków do wody najlepiej w te upalne, duszne dni sprawdzi się woda z plasterkami zielonego ogórka i listkami świeżej mięty lub melisy, idealnie gasi ona pragnienie, a przy tym jest pyszna, zdrowa i bez konserwantów i innych sztucznych dodatków
obrazek obrazek

2milutka
  • 2milutka

• Przepisy: 1493
  • Artykuły: 31
1 Odpowiedź:

20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

2 Odpowiedź:
Hmn...dodatki z jakimi lubię wodę to zależy od humoru dnia Na pewno w letnie dni musi być schłodzona taka prosto z lodówki,do tego świeża mięta i sok z limonki i nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba,a jeśli słota za oknem, to robię na jej bazie herbatkę z cynamonem rumem,domowym syropem z malin i cytryną i rozgrzewam się pod kocykiem....
obrazek obrazek

aligator44
20% - tyle dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag.

Wodę lubię bez dodatków, po prostu czystą. Czasami, latem, dodaję plaster cytryny.

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu