Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

karolinaOla
W lecie powinniśmy wypić chociaż 2litry wody. Pijąc tą przefiltrowaną przez filtry AquaMag Dafi zaspokajamy i pragnienie i 20% dziennej dawki magnezu.

Woda najbardziej smakuje mi bez dodatków, ale jeśli mam ochotę wypić smakową wodę to zdecydowanie sięgam po miętę, która teraz rośnie mi w ogródku i gruby plaster cytryny. Takie połączenie smaku nie dość, że zamienia moją wodę w coś naprawdę pysznego, to w dodatku dzięki mięcie na dłużej zapominam o pragnieniu.

Elficzna
  • Elficzna

• Przepisy: 454
  • Artykuły: 1
1) 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

2) a) moją absolutnie ulubioną wodą jest woda, z dodatkiem dwóch plasterków ogórka świeżego, dwóch kostek arbuza i plastra cytryny - ogórek świeży na prawdę sprawia, że woda jest mega pyszna i orzeźwiająca.

Drugą opcją na wodę - plaster pomarańczy, mięta i sok z cytryny - PYCHA!

Shakusik
  • Shakusik

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
1. 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

2 Wstyd przyznać, ale kiedyś piłam bardzo mało wody. Musiałam jednak drastycznie zmienić nawyki żywieniowe, a więc i wprowadzić wodę. Butelkowane niegazowane nie smakują najlepiej, gazowanych nie mogę. W moim mieście wodę mamy ze studni głębinowej... Jest bardzo smaczna. Grzechem by było dodawać jakiekolwiek dodatki. Tak więc pochłaniam 2-3l wody świeżej i czystej, ewentualnie z lodem

kloruś
  • kloruś

• Przepisy: 945
  • Artykuły: 17
2l wody z filtra Dafi AquaMag zapewniają 20% dziennego zapotrzebowania na Mg

Wodę uwielbiam i pijam często. Dodatki są zależne od humoru. Często jest to czysta woda, koniecznie niegazowana. Jeśli z dodatkami to albo z cytrusami (cytryną, limonką lub grapefruitem) albo świeżym zielonym ogórkiem albo miętą.
Wczesnym latem idealny dodatek stanowią kwiaty czarnego bzu i plasterek cytrynki.

madzik323
  • madzik323

• Przepisy: 576
  • Artykuły: 1
Odpowiedź 1
20 % Dziennego zapotrzebowania zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi

Odpowiedź 2
Teraz kiedy spodziewam się dziecka piję bardzo dużo wody, a także przedtem dość sporo jej wypijałam, takie było zalecenie lekarza w męczących mnie migrenach. Tak więc stała się moim ulubionym napojem ale aby urozmaicić jej smak i nie pić tylko czystej dodaję do niej np. plasterki cytryny z świeżo zerwaną miętą z własnego ogródka, plasterki pomarańczy czy ogórka, a w upalne dni oczywiście z dodatkiem kostek lodu.

LIDZIA
  • LIDZIA

• Przepisy: 329
  • Artykuły: 14
1. 20%
2. Najbardziej lubię wodę z cytryną i kostkami lodu.

Igraszki Losu
odpowiedź na 1 pytanie : 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

odpowiedź na 2 pytanie : co do dodatków do wody najlepiej w te upalne, duszne dni sprawdzi się woda z plasterkami zielonego ogórka i listkami świeżej mięty lub melisy, idealnie gasi ona pragnienie, a przy tym jest pyszna, zdrowa i bez konserwantów i innych sztucznych dodatków
obrazek obrazek

2milutka
  • 2milutka

• Przepisy: 1493
  • Artykuły: 31
1 Odpowiedź:

20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

2 Odpowiedź:
Hmn...dodatki z jakimi lubię wodę to zależy od humoru dnia Na pewno w letnie dni musi być schłodzona taka prosto z lodówki,do tego świeża mięta i sok z limonki i nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba,a jeśli słota za oknem, to robię na jej bazie herbatkę z cynamonem rumem,domowym syropem z malin i cytryną i rozgrzewam się pod kocykiem....
obrazek obrazek

aligator44
20% - tyle dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag.

Wodę lubię bez dodatków, po prostu czystą. Czasami, latem, dodaję plaster cytryny.

BĄBELEK85
  • BĄBELEK85

• Przepisy: 186
  • Artykuły: 74
20 % tyle dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag

Wodę zaczęłam regularnie pić podczas ciąży, popijałam ją małymi łykami w ciągu dnia. Taki nawyk został mi do dzisiaj. Najbardziej lubię samą, czystą wodę. Jednakże w takie letnie upały często dodaję plaster cytryny, limonki czy pomarańczy. Taka woda dodatkowo orzeźwia. Moim dodatkowym patentem są kostki lodu (podczas ich zamrażania dodaję do nich świeże listki mięty). Kiedy zabraknie mi takiego lodu do szklanki z wodą wrzucam zamrożone owoce(zawsze mam je w zapasie), np. maliny czy truskawki. Doskonale gasi pragnienie. Teraz doszły problemy zdrowotne i musze suplementować się magnezem w tabletkach. Taki filtr bardzo by mi sie przydał. Serduszko lepiej by funkcjonowało i pozbyłabym się tych okropnych skurczy

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu