Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

sroczka4
  • sroczka4

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
2 litry wody z filtru Dafi AquaMag dostarczają nam aż 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez !
Najchętniej piję wodę z dodatkiem cytyny. Do dzbanka z przefiltrowaną wodą dodaję plastry cytryny, czasami kostkę lodu, dodaję też listek mięty lub melisy.
Przy okazji upałów wpadłłam na pomysł wykorzystania cytryny inaczej- cytrynę porządnie myję, kroję w kawałki wielkości lodu lub na cząstki i zamrażam.
Do przefiltrowanej wody dodaję lodowe kostki cytryny- pysznie, chłodno i zdrowo
obrazek

sroczka4
  • sroczka4

2 litry wody z filtru Dafi AquaMag dostarczają nam aż 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez !
Najchętniej piję wodę z dodatkiem cytyny. Do dzbanka z przefiltrowana woda dodaję plastry cytryny, czasami kostkę lodu, dodaję tez listek mięty lub melisy.
Przy okazji upałów wpadłąm na pomysł wykorzystania cytryny inaczej- cytrynę porządnie myję, kroję w kawałki wielkości lodu lub na czaski i zamrażam.
Do przefiltrowanej wody dodaję lodowe kostki cytryny- pysznie, chłodno i zdrowo
obrazek

ulajota
  • ulajota

20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMagdy z filtru Dafi.

Jestem zwolenniczką prostych rozwiązań, woda najlepiej smakuje mi z plastrami cytryny bądź pomarańczy oraz listkami świeżej mięty. Woda nie jest słodka i gasi pragnienie, dodatki urozmaicają delikatnie smak i efekt orzeźwienia.

moniusia
  • moniusia

20% - tyle dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag

Wodę najbardziej lubie z plasterkami świeżej cytryny

martyna_krol12
2 litry wody z filtru Dafi AquaMag to aż 20% dziennego zapotrzebowania na magnez!

Jak dla mnie woda sama w sobie jest świetną alternatywą, jeśli jestem zmęczona lub gdy potrzebuję orzeźwienia. Jednak wraz z nadejściem wielkich upałów zaczęłam pić wodę z różnymi dodatkami. Przez kilka dni robiłam wiele eksperymentów m.in. z malinami, brzoskwiniami, truskawkami, cytryną, arbuzem. Aczkolwiek najbardziej przypadła mi do gustu woda z limonką, borówkami, listkami mięty i kostkami lodu! To właśnie ten mix przypomina mi najlepsze wspomnienia tych wakacji. Jest to smaczne, a zarazem zdrowe

szalalaszalupa
To 20% zapotrzebowania na magnez.

Najbardziej w gorące dni lubię łączyć wodę z owocami i miętą. Świetne gaszą pragnienie lemoniady nie tylko z cytryny. Do wody z lodem wrzucam świeże maliny, bazylię, truskawki, borówki i czekam aż woda nabierze delikatnego smaku owoców. Pycha!
obrazek

lady076
  • lady076

• Przepisy: 2
1. 20%
2. Woda z cytryną, czyli klasyka gatunku

kasssienqa
1. 20%
2. Uwielbiam wodę samą w sobie, ale czasem ją czymś "przyprawiam", kilka moich tricków:
- najprostsze i chyba najbardziej popularne połączenie: woda+mięta+cytryna
- 1 truskawka w plasterkach + 1/2 ogórka w plasterkach - świeżego + 1/4 grejpfruta w plasterkach lub ćwiartkach + woda (ok. 1 szklanka)
- woda + pokrojona pomarańcza + maliny + listki zielonej herbaty
- kilka listków mięty + kilka plasterków ogórka + kilka plasterków pomarańczy + kilka plasterków cytryny

)

Dorotag1
  • Dorotag1

• Przepisy: 2
Pytanie 1: Ile procent dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag?
20 %

Pytanie 2: Z jakimi dodatkami woda smakuje Ci najlepiej?
Tradycyjnie z lodem i plasterkiem cytryny! =P

mysza75
  • mysza75

• Przepisy: 914
  • Artykuły: 77
1. 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

2. Kiedy żar leje się z nieba.
Wody dla chłody mi potrzeba.
Najlepiej smakuje mi woda z kostkami miętowymi.
Albo soczystymi plastrami pomarańczowymi.
Dolewam domowy soczek porzeczkowy kwaskowy.
Z listkami melisy z wodą jest bardzo zdrowy.
Z Limonką także mi bardzo smakuje.
Orzeźwiającym smakiem wody wtedy się delektuje.
Zimą bardzo lubię wodę z sokiem z bzu czarnego.
Albo z dodatkiem soku aroniowego.
Mieszankę woda z miodem i cytryną.
Na noc odstawiam i wypijam codziennie zimą.
O każdej porze roku lubię inne dodatki do wody.
Zimą z dodatkiem soków latem dodatki dla ochłody.

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu