1. 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag zaspokajają 20% dziennego zapotrzebowania na magnez.
2. Najbardziej lubię wodę z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z owoców liczi, męczennicy jadalnej (dla niewtajemniczonych to passiflora), granadilli, kumwatu, granata. Do wody dodaję nie tylko sok, ale i małe kawałki tych owoców. Napój wygląda wtedy kolorowo, pięknie pachnie, kojarzy się z rajskimi wakacjami. Można tylko przypuszczać, że taka woda jest lepsza od boskiego nektaru. Ale, by nie było tak na maksa egzotycznie, to do wody dodaję też po jednym listku melisy, mięty i płatek róży.
1. 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag
2. W upały lubię wodę która będzie mocno orzeźwiająca - np. z plasterkiem cytryny i kilkoma listkami świeżej mięty . Wspaniale pachnie i mocno odświeża także woda z dodatkiem kilku plasterków świeżego ogórka.
Świetnie nadają się także plasterki grejpfruta.
Odpowiedź na pytanie pierwsze - 20 %
Odpowiedź na pytanie drugie - Najlepiej smakuje mi woda bez dodatków.Butelka z wodą mieszka u mnie nawet w torebce przez cały rok.Natomiast nieraz zaszaleję i przygotowuję lemoniadę śnieżną.Bardzo zimną wodę w ilości jednej szklanki i paru kostek lodu miksuję z sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i łyżeczką miodu.Nieraz dodaję trochę soku z pomarańczy lub innych owoców ,by zmienić nieco barwę ,smak i aromat.Podaję w szklanym dzbanku,którego obrzeże obsypuję cukrem.Do tego kolorowe szklaneczki.Gasi pragnienie i zdobi stół.:-)
2. Z jakimi dodatkami woda najbardziej mi smakuje? Oczywiście z tymi naturalnymi, które nie zawierają w sobie miliona konserwantów, słodzików, barwników i innych rzeczy wyrządzających naszemu organizmowi więcej szkody niż pożytku. W upalne dni, nie ma to jak woda z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytryny i delikatnie zmiażdżonych listków mięty wprost z domowego ogródka. Ewentualnie, gdy za oknem skwar, ugasić pragnienie pomaga mi również "parzona" na zimno herbata.
Niczego sobie jest również tradycyjny, lecz niedoceniany obecnie i lekko wyśmiewany, kompot z, tak popularnych ostatnio, jabłek lub innych sezonowych owoców.. Przecież nic prostszego - woda, owoce, chwila gotowania i już mamy smaczny, domowy napój owocowy własnej produkcji. A jeśli dodamy doń odrobinę cynamonu i wstawmy na godzinkę do lodówki - niebo w gębie.
Natomiast, gdy ćwiczę moją towarzyszką zawsze jest butelka czystej, niegazowanej, acz przegotowanej wody - świetnie gasi pragnienie i pomaga utrzymać odpowiedni poziom płynów w organizmie.
A wieczorem, tuż przed snem - filiżanka melisy.
Tak więc, pijmy wodę na zdrowie
1. 20 procent dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag
2. Wodę piję na różne sposoby, chociaż do tej pory próbuję się do niej przyzwyczaić i pić w takich ilościach aby naprawdę to zapotrzebowanie na wodę okazywało się prawdziwe i spełnione. Wodę uwielbiam najbardziej z cytryną i miętą ale od pewnego czasu zaczęłam eksperymentować i wybierać różne inne zioła. Najbardziej i najczęściej sięgam po melisę, która z wodą smakuje bardzo dobrze. Wodę, szczególnie w upalne dni, łączę również ze zmrożonymi owocami (nie zapominając o mięcie i melisie).
Moim odkryciem ostatnio jest łączenie wody z melisą i owocami granatu, smakuje najlepiej i jej smak długo się utrzymuje. Idealna :-)
2. Najbardziej lubię samą wodę bez dodatków. ale dzisiaj zaszalałam i zrobiłam koktajl. Oprócz wody do koktajlu użyłam czarnych porzeczek, małego pokrojonego jabłka, kilka suszonych jagód goji. Wszystko zmiksowałam. Nie dodałam cukru, bo bez tego smakowało wybornie.
20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag
Najsmaczniejsza, czysta woda
zawsze zdrowia i uroku doda.
Potrzebna jest do przeżycia
ta ważna dla nas kropla życia.
Z cytryną, miętą i sokami
zaskakuje nas wyborami.
Nigdy nie stanie się nudna
w czystej postaci jest cudna.
Ja sama wodę z sokiem malinowym serwuję
każdy kto pije wnet się oblizuje.
Latem nie potrzebne mi są lody,
woda z cytryną i mięta daje mi dużo ochłody.
Gdy zimnem powieje szybko reaguję,
herbatkę z cytryną i miodem wtedy preferuję.
Dafi daje nam tą możliwość,
by woda w napojach była ponad wzorowość.
1. 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag zaspokajają 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez
2. Moim ulubionym dodatkiem do wody - zwłaszcza teraz są kostki lodu
Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu
Obserwuj wątekOdp: Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu
cherry1977
2. Najbardziej lubię wodę z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z owoców liczi, męczennicy jadalnej (dla niewtajemniczonych to passiflora), granadilli, kumwatu, granata. Do wody dodaję nie tylko sok, ale i małe kawałki tych owoców. Napój wygląda wtedy kolorowo, pięknie pachnie, kojarzy się z rajskimi wakacjami. Można tylko przypuszczać, że taka woda jest lepsza od boskiego nektaru. Ale, by nie było tak na maksa egzotycznie, to do wody dodaję też po jednym listku melisy, mięty i płatek róży.
Odp: Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu
vikiann
2. W upały lubię wodę która będzie mocno orzeźwiająca - np. z plasterkiem cytryny i kilkoma listkami świeżej mięty . Wspaniale pachnie i mocno odświeża także woda z dodatkiem kilku plasterków świeżego ogórka.
Świetnie nadają się także plasterki grejpfruta.
pembe
2. Woda smakuje mi najlepiej z dodatkiem soku malinowego.
altesz
Odpowiedź na pytanie drugie - Najlepiej smakuje mi woda bez dodatków.Butelka z wodą mieszka u mnie nawet w torebce przez cały rok.Natomiast nieraz zaszaleję i przygotowuję lemoniadę śnieżną.Bardzo zimną wodę w ilości jednej szklanki i paru kostek lodu miksuję z sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i łyżeczką miodu.Nieraz dodaję trochę soku z pomarańczy lub innych owoców ,by zmienić nieco barwę ,smak i aromat.Podaję w szklanym dzbanku,którego obrzeże obsypuję cukrem.Do tego kolorowe szklaneczki.Gasi pragnienie i zdobi stół.:-)
YoAnna
2. Z jakimi dodatkami woda najbardziej mi smakuje? Oczywiście z tymi naturalnymi, które nie zawierają w sobie miliona konserwantów, słodzików, barwników i innych rzeczy wyrządzających naszemu organizmowi więcej szkody niż pożytku. W upalne dni, nie ma to jak woda z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytryny i delikatnie zmiażdżonych listków mięty wprost z domowego ogródka. Ewentualnie, gdy za oknem skwar, ugasić pragnienie pomaga mi również "parzona" na zimno herbata.
Niczego sobie jest również tradycyjny, lecz niedoceniany obecnie i lekko wyśmiewany, kompot z, tak popularnych ostatnio, jabłek lub innych sezonowych owoców.. Przecież nic prostszego - woda, owoce, chwila gotowania i już mamy smaczny, domowy napój owocowy własnej produkcji. A jeśli dodamy doń odrobinę cynamonu i wstawmy na godzinkę do lodówki - niebo w gębie.
Natomiast, gdy ćwiczę moją towarzyszką zawsze jest butelka czystej, niegazowanej, acz przegotowanej wody - świetnie gasi pragnienie i pomaga utrzymać odpowiedni poziom płynów w organizmie.
A wieczorem, tuż przed snem - filiżanka melisy.
Tak więc, pijmy wodę na zdrowie
xooxoo
2. Wodę piję na różne sposoby, chociaż do tej pory próbuję się do niej przyzwyczaić i pić w takich ilościach aby naprawdę to zapotrzebowanie na wodę okazywało się prawdziwe i spełnione.
Moim odkryciem ostatnio jest łączenie wody z melisą i owocami granatu, smakuje najlepiej i jej smak długo się utrzymuje. Idealna :-)
retpi
2. Najbardziej lubię samą wodę bez dodatków. ale dzisiaj zaszalałam i zrobiłam koktajl. Oprócz wody do koktajlu użyłam czarnych porzeczek, małego pokrojonego jabłka, kilka suszonych jagód goji. Wszystko zmiksowałam. Nie dodałam cukru, bo bez tego smakowało wybornie.
monia81275
Najsmaczniejsza, czysta woda
zawsze zdrowia i uroku doda.
Potrzebna jest do przeżycia
ta ważna dla nas kropla życia.
Z cytryną, miętą i sokami
zaskakuje nas wyborami.
Nigdy nie stanie się nudna
w czystej postaci jest cudna.
Ja sama wodę z sokiem malinowym serwuję
każdy kto pije wnet się oblizuje.
Latem nie potrzebne mi są lody,
woda z cytryną i mięta daje mi dużo ochłody.
Gdy zimnem powieje szybko reaguję,
herbatkę z cytryną i miodem wtedy preferuję.
Dafi daje nam tą możliwość,
by woda w napojach była ponad wzorowość.
nierika
2. Moim ulubionym dodatkiem do wody - zwłaszcza teraz są kostki lodu
Agussssiiiaa
2. Woda, którą najbardziej kocham pić to dobrze schłodzona woda plus do tego świeżo pokrojone truskawki i listek mięty na szlaneczce