Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

vikiann
  • vikiann

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
1. 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag

2. W upały lubię wodę która będzie mocno orzeźwiająca - np. z plasterkiem cytryny i kilkoma listkami świeżej mięty . Wspaniale pachnie i mocno odświeża także woda z dodatkiem kilku plasterków świeżego ogórka.
Świetnie nadają się także plasterki grejpfruta.

pembe
  • pembe

1.2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag zaspokajają 20% dziennego zapotrzebowania na magnez.
2. Woda smakuje mi najlepiej z dodatkiem soku malinowego.

altesz
  • altesz

Odpowiedź na pytanie pierwsze - 20 %
Odpowiedź na pytanie drugie - Najlepiej smakuje mi woda bez dodatków.Butelka z wodą mieszka u mnie nawet w torebce przez cały rok.Natomiast nieraz zaszaleję i przygotowuję lemoniadę śnieżną.Bardzo zimną wodę w ilości jednej szklanki i paru kostek lodu miksuję z sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i łyżeczką miodu.Nieraz dodaję trochę soku z pomarańczy lub innych owoców ,by zmienić nieco barwę ,smak i aromat.Podaję w szklanym dzbanku,którego obrzeże obsypuję cukrem.Do tego kolorowe szklaneczki.Gasi pragnienie i zdobi stół.:-)

YoAnna
  • YoAnna

1. 20% dziennego zapotrzebowania.

2. Z jakimi dodatkami woda najbardziej mi smakuje? Oczywiście z tymi naturalnymi, które nie zawierają w sobie miliona konserwantów, słodzików, barwników i innych rzeczy wyrządzających naszemu organizmowi więcej szkody niż pożytku. W upalne dni, nie ma to jak woda z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytryny i delikatnie zmiażdżonych listków mięty wprost z domowego ogródka. Ewentualnie, gdy za oknem skwar, ugasić pragnienie pomaga mi również "parzona" na zimno herbata.
Niczego sobie jest również tradycyjny, lecz niedoceniany obecnie i lekko wyśmiewany, kompot z, tak popularnych ostatnio, jabłek lub innych sezonowych owoców.. Przecież nic prostszego - woda, owoce, chwila gotowania i już mamy smaczny, domowy napój owocowy własnej produkcji. A jeśli dodamy doń odrobinę cynamonu i wstawmy na godzinkę do lodówki - niebo w gębie.
Natomiast, gdy ćwiczę moją towarzyszką zawsze jest butelka czystej, niegazowanej, acz przegotowanej wody - świetnie gasi pragnienie i pomaga utrzymać odpowiedni poziom płynów w organizmie.
A wieczorem, tuż przed snem - filiżanka melisy.
Tak więc, pijmy wodę na zdrowie

xooxoo
  • xooxoo

• Przepisy: 91
  • Artykuły: 6
1. 20 procent dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag

2. Wodę piję na różne sposoby, chociaż do tej pory próbuję się do niej przyzwyczaić i pić w takich ilościach aby naprawdę to zapotrzebowanie na wodę okazywało się prawdziwe i spełnione. Wodę uwielbiam najbardziej z cytryną i miętą ale od pewnego czasu zaczęłam eksperymentować i wybierać różne inne zioła. Najbardziej i najczęściej sięgam po melisę, która z wodą smakuje bardzo dobrze. Wodę, szczególnie w upalne dni, łączę również ze zmrożonymi owocami (nie zapominając o mięcie i melisie).
Moim odkryciem ostatnio jest łączenie wody z melisą i owocami granatu, smakuje najlepiej i jej smak długo się utrzymuje. Idealna :-)

retpi
  • retpi

1. 20 %

2. Najbardziej lubię samą wodę bez dodatków. ale dzisiaj zaszalałam i zrobiłam koktajl. Oprócz wody do koktajlu użyłam czarnych porzeczek, małego pokrojonego jabłka, kilka suszonych jagód goji. Wszystko zmiksowałam. Nie dodałam cukru, bo bez tego smakowało wybornie.

monia81275
20 % dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag

Najsmaczniejsza, czysta woda
zawsze zdrowia i uroku doda.
Potrzebna jest do przeżycia
ta ważna dla nas kropla życia.
Z cytryną, miętą i sokami
zaskakuje nas wyborami.
Nigdy nie stanie się nudna
w czystej postaci jest cudna.
Ja sama wodę z sokiem malinowym serwuję
każdy kto pije wnet się oblizuje.
Latem nie potrzebne mi są lody,
woda z cytryną i mięta daje mi dużo ochłody.
Gdy zimnem powieje szybko reaguję,
herbatkę z cytryną i miodem wtedy preferuję.
Dafi daje nam tą możliwość,
by woda w napojach była ponad wzorowość.

nierika
  • nierika

1. 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag zaspokajają 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez
2. Moim ulubionym dodatkiem do wody - zwłaszcza teraz są kostki lodu

Agussssiiiaa
1. Wypite 2 litry wody przefiltrowane filtrem magnezowym marki Dafi zaspokaja 20% dziennego zapotrzebowania na magnez dla naszego organizmu.

2. Woda, którą najbardziej kocham pić to dobrze schłodzona woda plus do tego świeżo pokrojone truskawki i listek mięty na szlaneczce

justynarojek
20 % tyle dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag

Mi woda najbardziej smakuje ze świeżą miętą, plasterkiem cytryny i kawałeczkami truskawek . Oczywiście do tego kilka kosteczek lodu

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu