Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.

Obserwuj wątek

Odp: Odp:

cremebrule
  • cremebrule

• Przepisy: 29
  • Artykuły: 0
chef napisał(a):

a co tu daleko szukać ...grzyby leśne i cukier lub miód ... niemozliwe pomyslicie ... a jednak ...zróbcie na przykład dobre grzyby marynowane bez dodatku cukru lub miodu do zalewy

no tak ale cukier dodaje sie do wielu roznych potraw jako przyprawe, chociazby do zwyklej pomidorowki, do zalewy tez prawie kazdej, zaden tam wymysl

o przypomnialo mi sie ze ja lubie kapuste kiszona posypana cukrem, ale to moze tez nie dziwi bo salatke z kiszonej doprawia sie cukrem, tak jak smietane do salaty...

Odp: Odp:

mediana
  • mediana

• Przepisy: 3
chef napisał(a):

a co tu daleko szukać ...grzyby leśne i cukier lub miód ... niemozliwe pomyslicie ... a jednak ...zróbcie na przykład dobre grzyby marynowane bez dodatku cukru lub miodu do zalewy

robię taką zalewę grzyby marynuję w wodzie z miodem ,gorczycą,cynamonem,goździkami i pieprzem

Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.

mediana
  • mediana

• Przepisy: 3
magdalennab napisał(a):

fuuuu kasza gryczana z jorurtem

dobry spróbuj kotletów z piersi kurczaka w panierce z ananasem z puszki na kotleta jeden krążek mnie to zaskoczyło gdy mi to zaserwowano ale smakowało ok

u nas podaje się jeszcze przykryte żółtym serem (wydawało mi się sztandarowym daniem komunijno-chrzcinnym)

Odp:

chef
  • chef

• Przepisy: 16

Odp połączenia.

chef
  • chef

cremebrule napisał(a):

chef napisał(a):

dobry napisał(a):

Wpisujcie tutaj to chetnie poeksperymentuje z nimi.
Ja np. uwielbiam twarozek z drzemem, miodem lub nutella, co moja zone przyprawia o zawrot glowy
Albo daje pomidora w sezonie jak sa takie piekne, doslownie na wszystko. Czy naprawde pomidor na bialym serze jest pfuj?

śledzie w miodzie , suszonych śliwkach i czerwonym winie? .... rewelka z pumperniklem i 100-teczką... pozdrawiam

uuu, brzmi pysznie! przepis poprosze
wstawię niebawem

Odp: Odp: Odp: Kurczak z połączenia.

chef
  • chef

co do nietypowych polączeń to polecam zapoznać się z ideologią surf&turf gdzie łączy się smaki mięsa z owocami morza czy rybami ,naprawdę fajna kuchnia tylko trzeba się przełamać ,dla przykładu ja już od dawna raczyłem gości polędwicą z sosem z marynowanej sardeli , wszyscy chwalili pytając o sos lecz gdy mówiłem to miny były różne....

Odp: Odp: Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.

cremebrule
  • cremebrule

chef napisał(a):

dobry napisał(a):

Ja np. uwielbiam twarozek z drzemem, miodem lub nutella, co moja zone przyprawia o zawrot glowy
Albo daje pomidora w sezonie jak sa takie piekne, doslownie na wszystko. Czy naprawde pomidor na bialym serze jest pfuj?

śledzie w miodzie , suszonych śliwkach i czerwonym winie? .... rewelka z pumperniklem i 100-teczką... pozdrawiam

uuu, brzmi pysznie! przepis poprosze

Odp: Odp: Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.

chef
  • chef

albo sałatka z arbuza i czerwonej cebuli z cytrynowym pieprzem...mniam

Odp: Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.

cremebrule
  • cremebrule

a ja tak czesto spotykam podawane, nawet z brzoskwinia, tak samo dodaje sie do schabowych, w restauracjach nawet takie spotykalam

Odp: Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.

chef
  • chef

dobry napisał(a):

Odpowiedz na/ edytuj Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.