Makaron

Obserwuj wątek

Odp: Makaron

Dark Chocolate
Od czasu do czasu wsunę ziemniaki. Jednak zdecydowanie jestem fanką makaronu. Pene razowe bije wszystko na głowę

Odp: Odp: Makaron

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Tit napisał(a):

Dobra, dobra, makaron makaronem, ale nie ma to jak świeże młodziutkie ziemniaczki z koperkiem...

Z jajkiem sadzonym i maślanką do popicia....REWELACJA
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Dobra, dobra, makaron makaronem, ale nie ma to jak świeże młodziutkie ziemniaczki z koperkiem...

Gohusia
  • Gohusia

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja też uwielbiam makaron. dla mnie ziemniaki mogą nie istnieć ale bez dobrego makaronu nie wyobrażam sobie życia
ostatnio wiele robię z tych większych rozmiarów jak muszelki z lubelli Inspiracje. robiliście? nadzienie może być różnorakie.. zawsze wychodzi super

Pablito
  • Pablito

• Przepisy: 10
Jak dla mnie różnica pomiędzy fusilli a świderkami jest następująca
obrazek obrazek

Lidka
  • Lidka

• Przepisy: 0
Uwielbiam makaron mogłabym go jeść prawie codziennie. Co do sosów to im bardziej pikantny i gęsty tym lepszy. Kiedyś jadłam makaron z takim pikantnym sosem pomidorowym z kawałkami kurczaka -był pyszny Niestety nie pamiętam nazwy, może ktoś z Was domyśla się o jaki sos może chodzić?

hoffija44
  • hoffija44

• Przepisy: 22
Żeby sprawdzić czy makaron jest już "al dente " należy rzucić nitkę na np. pokrywę kuchenki . Jeśli nie zsunie się jest gotowy
obrazek obrazek

Wojciechowski
Ja uwielbiam makaron zapiekany ze szpinakiem i serkiem ricottą!

Odp: Odp: Makaron

Donnna
  • Donnna

• Przepisy: 98
mmm gnocchi sa najlepsze z sosem z gorgonzoli! uwielbiam!

Wojciechowski
Ja wolę jak w knajpie na przykład, w menu jest nazwa makaronu i po polsku i po włosku. Tych rodzajów i kształtów jest tyle, że po prostu nie zawsze wiem o jaki chodzi...Czy kopytka Gnocchi zaliczają się również do makaronów, czy raczej do pierożków? W moim ulubionym Antich jest Gnocchi con spinaci e pomodori secchi, czyli kopytka w sosie śmietanowym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Uwielbiam je I na stoku we Włoszech jadłem też kiedyś dobre gnocchi ze szpinakiem i czosnkiem...hmmmm

Odpowiedz na/ edytuj Makaron