Powiem Wam szczerze; wielokrotnie w mojej karierze kulinarnej zastanawiałem się jak pisać o nazwach makaronu? Po włosku czy po polsku. Myślę, że typowe potrawy włoskie z udziałem makaronu powinno się nazywać po włosku. To tak jakby Francuz napisał o naszym bigosie ..."Kapusta z dodatkiem mięs wszelakich", a nie " Bigos z Polski". Może się mylę, ale takie jest moje zdanie.
Bahus
no coś ty ja się tutaj na nikogo nie gniewam )) tak przypuszczałem że chodzi o moje dania , odnise sie więc do nich , lubie tak nazywac , po włosku...choć pomidorowa..a dlaczego nie?....
nie poprosze po polsku bo nie ma polskiego odpowiednika, ale swiderki i muszelki mamy poza tym jak juz jest wloskie danie to mozna by i po wlosku mowic, ale pomidorowa z fusili to tak troszke smiesznie...
a wlasciwie to Twoj przepis Jarku mnie zainspirowal do zalozenia tematu, mam nadzieje ze sie nie gniewasz
Makaron
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Makaron
Anusia
Spagietti w sosie pomidorowym po pierwsze sos pomidorowy a sos boloński to zupełnie co innego.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Makaron
malgorzata
Odp: Odp: Odp: Odp: Makaron
Bahus
Świetny pomysł.... . Już widzę minę konsumenta jak czyta w karcie "czerwone włosy"
Bahus
Odp: Odp: Odp: Makaron
malgorzata
Odp: Odp: Makaron
Bahus
Bahus
Odp: Makaron
jarek-energy
Odp: Makaron
cremebrule
a wlasciwie to Twoj przepis Jarku mnie zainspirowal do zalozenia tematu, mam nadzieje ze sie nie gniewasz
Odp: Makaron
jarek-energy
Odp: Makaron
dobry
Makaron
cremebrule