Masło- masło i jeszcze raz masło .Margarynie mówię zdecydowane nie - wolę suchy chleb niż wszelkiego rodzaju mixy , masła roślinne , margaryny a szczególnie te zdrowe light - dławię się nimi . I co niestety nie świadczy najlepiej o moim zdrowym rozsądku to pieczywo smaruję masłem a nie ,, nożem " - ma go być tyle żebym czuła , że jem chlebuś ( najlepiej świeży , ciepły ) z masłem .
Zgadzam się z Tobą w całości! A co do zdrowego rozsądku, to go właśnie wykazujesz!
Myślę, że lepiej mniej a wartościowego niż dużo trujących "zapychaczy"!
Ja dużo bardziej wole masło od margaryny. Niestety są chwile - szczególnie rano - gdy spiesząc się do pracy jestem zmuszona sięgnąć po margarynę bo masełko jest tak twarde, że nie da się go rozsmarować
Masło- masło i jeszcze raz masło .Margarynie mówię zdecydowane nie - wolę suchy chleb niż wszelkiego rodzaju mixy , masła roślinne , margaryny a szczególnie te zdrowe light - dławię się nimi . I co niestety nie świadczy najlepiej o moim zdrowym rozsądku to pieczywo smaruję masłem a nie ,, nożem " - ma go być tyle żebym czuła , że jem chlebuś ( najlepiej świeży , ciepły ) z masłem .
Całkowicie się z Tobą,Buniu zgadzam! Przede wszystkim zdrowe a do tego smaczne!
zmieniono 1 raz (ostatnio 22 lip 2010 09:41 przez Henia)
a ja maslo wkladam na 10 sekund do mikrofali i gotowe do smarowania
Tak a potem wkładasz je do lodówki, a potem znowu do mikrofali, i tak w kółko, to moim zdaniem to jest to samo co rozmrożenie czegoś i ponowne mrożenie.
Trzymam w maselniczce, w temperaturze pokojowej i nie mam żadnych problemów ze smarowaniem! Tylko masło musi być bez dodatków i mieć 82%tłuszczu.
Używamy dwóch rodzajów masła:
1. Masełko Mazurskie tylko do smarowania pieczywa; po wyjęciu z lodówki dość szybko mięknie. Nie używam go do gotowania - nie nadaje się.
2. Do gotowania lub pieczenia ciast używam tylko zwykłego masła typu Extra lub w osełce. Do smażenie w ogóle masła nie używam.
Jeśli trzeba przesmażyć bułkę tartą do kalafiora, brokuła lub gotowanej fasolki szparagowej, to wtedy tak. Ale innych przypadków nie pamiętam (-:
3. Smażenie ryb, obsmażanie mięsa itp. to na oleju z pestek winogron
4. Sos winegret i inne tego typu sosy na zimno wymagające oleju - tylko olej z pestek winogron
Masło czy margaryna?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Masło czy margaryna?
Henia
Zgadzam się z Tobą w całości! A co do zdrowego rozsądku, to go właśnie wykazujesz!
Myślę, że lepiej mniej a wartościowego niż dużo trujących "zapychaczy"!
Odp: Masło czy margaryna?
Lidka
Odp: Masło czy margaryna?
kusza23
Odp: Masło czy margaryna?
Persik
Odp: Odp: Masło czy margaryna?
Henia
Całkowicie się z Tobą,Buniu zgadzam! Przede wszystkim zdrowe a do tego smaczne!
Odp: Odp: Masło czy margaryna?
Henia
Błagam, nie rób smaku! Te skwareczki na świeżym chlebku są ponad moje siły!
Odp: Odp: Odp: Masło czy margaryna?
Henia
Trzymam w maselniczce, w temperaturze pokojowej i nie mam żadnych problemów ze smarowaniem! Tylko masło musi być bez dodatków i mieć 82%tłuszczu.
Odp: Odp: Masło czy margaryna?
Henia
A jadł,jadł! Jeśli dobrze zrobiona,to jest lepsza od szynki!
Odp: Masło czy margaryna?
maciek_001
1. Masełko Mazurskie tylko do smarowania pieczywa; po wyjęciu z lodówki dość szybko mięknie. Nie używam go do gotowania - nie nadaje się.
2. Do gotowania lub pieczenia ciast używam tylko zwykłego masła typu Extra lub w osełce. Do smażenie w ogóle masła nie używam.
Jeśli trzeba przesmażyć bułkę tartą do kalafiora, brokuła lub gotowanej fasolki szparagowej, to wtedy tak. Ale innych przypadków nie pamiętam (-:
3. Smażenie ryb, obsmażanie mięsa itp. to na oleju z pestek winogron
4. Sos winegret i inne tego typu sosy na zimno wymagające oleju - tylko olej z pestek winogron
5. Smaku margaryny już nie pamiętam
Odp: Masło czy margaryna?
kasik12