No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Obserwuj wątek

Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Musze przyznac ,ze ten post powalil mnie z nog.Mily pan ,oficjalny i na tak odpowiedzialnym stanowisku....Podal nawet nazwisko i teraz pytanie dlaczego nie na stronie glownej ? Dokladnie i prosto...

Szanowni Państwo

Nazywam się Paweł Dobosz i jestem dyrektorem marketingu w Infornext.pl (nowym wydawcy Gotujmy.pl). Ze względu na fakt, że nasze działanie budzi tak duże emocje chciałbym ostatecznie wyjaśnić tą kwestię.

Po pierwsze: przy zmianie właściciela - musimy poprosić Was o zgodę na zachowanie danych osobowych w bazie serwisu (do tego zmusza nas polskie prawo) - zdajemy sobie sprawę, że narażamy się w ten sposób na niezbyt czyste ataki konkurencji ale było to ryzyko, które musieliśmy podjąć.

Po drugie: zależy nam na Waszej obecności - to oczywiste. Dlatego przed zablokowaniem konta (do czego zobowiązywała nas Wasza odmowa na poprzednie pismo) zwróciliśmy się z ponownym pytaniem czy na pewno chcecie zrezygnować z konta na serwisie Gotujmy.pl.

Po trzecie: zgoda na przetwarzanie danych w celach marketingowych i handlowych jest niezbędna (również wymagana przez polskie prawo) i nie jest równoważna ze zgodą na otrzymywanie ofert handlowych drogą elektroniczną (czyli wspomnianego tu spamu reklamowego). Bez zgody na przetwarzanie danych nie możemy wysłać Wam kubków i innych nagród, nie możecie brać udziału w konkursach, nie możemy poinformować Was o żadnych działaniach, które dotyczą użytkowników Gotujmy.pl.

Mam nadzieję, że te wyjaśnienia są dla Was wystarczające. Jeśli nie, proszę pytać. Pozdrawiam wszystkich współtwórców serwisu Gotujmy.pl.

Paweł Dobosz

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Kazik nie rób z siebie durnia. Znasz mnie i dobrze wiesz, że ja się doskonale orientuję w Twojej psychice...Jesteś dla mnie otwartą księgą, z której mogę czytać kiedy chcę i ile chcę.
Amen
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Odp: Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Bahus napisał(a):

Jovanek napisał(a):

Jedna z osob niedawno jak mi powiedziala (mamy kontakt na GG) "wywalona zostala na zbity pysk" z tej strony, jej konto usunieto ale przepisy zostaly i nic nie moze zrobic. Czy to byloby uczciwie wobec niej jesliby teraz na skutek zablokowania inne osoby mogly zabrac swoje przepisy, a na dotatek nawieksza awanture robi dzis ta sama osoba ktora przedtem bronila wlascicieli i ich regulaminu, ktory jest taki sam.

Nie potrafisz zrozumieć, że to nie Ci sami właściciele...TYLKO NOWI?...Nie można tych dwóch rzeczy utożsamiać. Dam Ci przykład co by było jasne. Jak stronę prowadzi Jovanek to może mi się podobać...ale jak zacznie ją prowadzić Havranek, to może mi się nie podobać i wtedy poproszę go aby oddał moją własność ba ja się zgodziłem aby ją (tę własność), wykorzystywał tylko Jovanek.

Ciekawe ile Ty masz lat, że nie rozumiesz moich tak prostych i oczywistych wypowiedzi. Stylem wypowiedzi bardzo mi przypominasz mojego byłego kolegę z tego forum: Kazika, lecz on potrafił czytać ze zrozumieniem

Wlasnie o niego chodzi, nim Ci odpowiem to kazal mi przeczytac wszystko, jak Go zniszczyles tu na tym portalu bo chodzilo Ci o ... wlasnie nie napisal mi o co kazal przeczytac samemu, stad moj styl. Jestem jego niemal synem i nie tylko mnie ... od prawie pol wieku On uczyl mnie/nas zycia i ... zreszta Ty tego nigdy nie zrozumiesz, bo jak widze jestes "milosnikiem mamony" jak powiedzial Kazik, dla pieniedzy zrobisz wszystko ale musze poczytac Ciebie tu i na tamtej stronie, by miec wlasne zdanie ale jak widze Kazik nie powiedzial za duzo, kazal czytac i miec wlasne zdanie.
ps
Mam lat bardzo duzo nie jestem smarkaczem

zmieniono 2 razy (ostatnio 11 paź 2009 22:56 przez Jovanek)

iwi69
  • iwi69

• Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
Ale czym sie przejmowac zmieniamy portal i koniec.Mozemy sie swietnie bawic na innym.Na takim,gdzie daja "zyc" a nie ciagle cos nakazuja.

Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Jovanek napisał(a):

Jedna z osob niedawno jak mi powiedziala (mamy kontakt na GG) "wywalona zostala na zbity pysk" z tej strony, jej konto usunieto ale przepisy zostaly i nic nie moze zrobic. Czy to byloby uczciwie wobec niej jesliby teraz na skutek zablokowania inne osoby mogly zabrac swoje przepisy, a na dotatek nawieksza awanture robi dzis ta sama osoba ktora przedtem bronila wlascicieli i ich regulaminu, ktory jest taki sam.

Nie potrafisz zrozumieć, że to nie Ci sami właściciele...TYLKO NOWI?...Nie można tych dwóch rzeczy utożsamiać. Dam Ci przykład co by było jasne. Jak stronę prowadzi Jovanek to może mi się podobać...ale jak zacznie ją prowadzić Havranek, to może mi się nie podobać i wtedy poproszę go aby oddał moją własność ba ja się zgodziłem aby ją (tę własność), wykorzystywał tylko Jovanek.

Ciekawe ile Ty masz lat, że nie rozumiesz moich tak prostych i oczywistych wypowiedzi. Stylem wypowiedzi bardzo mi przypominasz mojego byłego kolegę z tego forum: Kazika, lecz on potrafił czytać ze zrozumieniem

zmieniono 1 raz (ostatnio 11 paź 2009 19:22 przez Bahus)
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

mania
  • mania

• Przepisy: 72
  • Artykuły: 0
A moze ktos mi odpowie : Co stanie sie z kontami osob ktore nie dostaly maila od wlascicieli i tym samym nie odpowiedzialy na TAK lub NIE ? Czy mam rozumiec ze to jest w porzadku , ze nie wszyscy zostali zapytani o to? dlatego uwazam ze jesli nie dostane do 15 pazdziernika zadnego maila i tym samym moje konto zostanie zablokowane i nie bede miec dostepu do SWOICH przepisow ,chce aby moje przepisy wraz z moim kontem i danymi osobowymi zostaly usuniete .Uwazam ze to wlasnie jest nie fair jesli czesc osob takich maili nie otrzymalo i straszy je sie zablokowaniem kont .A jesli chodzi o urazona ambicje to raczej nie o to chodzi tylko o rowne traktowanie wszystkich na tym portalu(przynajmniej w moim przypadku).

Odp: Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Babciagramolka
Upss Błąd poprawiłam .,, Moja droga " wycofałam - prosisz masz . Nie zastosuję sie tylko do tego o nie zagladaniu w Twoje przepisy - zrobię to z ciekawości natychmiast na wszelki wypadek ,żeby wiedzieć czego mi się broni .
A tak na koniec to mimo wszystko uważam ,ze na stronie bedzie miło i sympatycznie i te burze miną szybciutko.

Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Glumanda
  • Glumanda

• Przepisy: 111
  • Artykuły: 3
Babciagramolka napisał(a):

Moja droga - ja tak jak i Ty wyrażam swoją opinię . dane adresowe uzupełniłam bez dyskutowania .Gdybm nie chciała to bym nie uzupełniła .
Wolała bym by była możliwość edytowania przepisów - i myślę ,że tak będzie bo coś moderator o tym pisać - trzeba tylko czasu . Dziwię się tylko tym którzy nie chcą tu być a mówią o szantarzu .Tak to widzę - to Ty podejmujesz decyzję , a nie jak to sugerujesz właściciele - Ty nie chcesz zaakceptowć nowych warunków - a jak nie akceptujesz to normalne jest ,że wypadasz z ,, gry " .Nie może być tak ,że nie godzisz się na regulamin strony a zostajesz na niej .Podjęłaś decyzję i ponosisz jej konsekwencje .O co ta obraza ?
Wolna wola - kto chce ten zostaje - kto nie chce ten odchodzi .
Miała bym tylko olbrzymią prośbę do właścicieli by rzeczywiście skasowali konta tych którzy odejdą - bo po co ma pozostać niesmak .Zawsze się znajdzie ktoś kto powie że na nim zarobili .
A nowi przyjdą - bez obaw - dużo jest takich którzy lubią spokój , dyskusje o gotowaniu i kulinariach . Przyjdą - wstawią swoje przepisy i ilość przepisów i użytkowników profilu szybko się wyrówna .
Tak jak Ty mam prawo bronić swego zdania i robię to . A że emocjonalnie- bo taka już jestem .Jak mi się coś nie podoba to z tym walczę ( oczywiście jak ma to jakieś znaczenie - bzdety pomijam milczeniem , bo nie warto sobie zawracać tym głowy ) .

Babciu Gramolko...nikt nie pytal mnie czy uzupelnie dane czy nie.
Zapytano tylko czy zgadzam sie na przetwarzanie danych osobowych..i tym samym przekazywanie je innym.. dajac do wyboru tylko "NIE" bez wytlumaczenia, co bedzie gdyby..
teraz napisano mi, ze w zwiazku z tym.. moje konto zostanie zablokowane.. chyba ze tym razem naklikne "TAK"
Nie znaczy to wcale , ze ja nie chce czegos zaakceptowac.. pretensje mam do tego w jaki sposob podsuwa mi sie te wiadomosci.. Na glownej stronie zadnej informacji.. ale w bocznych uliczkach gwarno..
Prosze nie zwarcaj sie do nie "moja droga" bo z pewnoscia tak nie myslisz.
Szantaż pisze sie przez "ż" z kropka.. i bron Boże nie zagladaj w moje przepisy gdyby tu zostaly.. bo nie chcialbym psuc Ci atmosfery na stronie..
Milego pobytu i dalszego bezkrytycznego przyklasku dla wszystkiego, co nadejdzie z gory.

Odpowiedz na/ edytuj No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl