No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Obserwuj wątek

Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Babciagramolka napisał(a):

Moja droga - ja tak jak i Ty wyrażam swoją opinię . dane adresowe uzupełniłam bez dyskutowania .Gdybm nie chciała to bym nie uzupełniła .
Wolała bym by była możliwość edytowania przepisów - i myślę ,że tak będzie bo coś moderator o tym pisać - trzeba tylko czasu . Dziwię się tylko tym którzy nie chcą tu być a mówią o szantarzu .Tak to widzę - to Ty podejmujesz decyzję , a nie jak to sugerujesz właściciele - Ty nie chcesz zaakceptowć nowych warunków - a jak nie akceptujesz to normalne jest ,że wypadasz z ,, gry " .Nie może być tak ,że nie godzisz się na regulamin strony a zostajesz na niej .Podjęłaś decyzję i ponosisz jej konsekwencje .O co ta obraza ?
Wolna wola - kto chce ten zostaje - kto nie chce ten odchodzi .
Miała bym tylko olbrzymią prośbę do właścicieli by rzeczywiście skasowali konta tych którzy odejdą - bo po co ma pozostać niesmak .Zawsze się znajdzie ktoś kto powie że na nim zarobili .
A nowi przyjdą - bez obaw - dużo jest takich którzy lubią spokój , dyskusje o gotowaniu i kulinariach . Przyjdą - wstawią swoje przepisy i ilość przepisów i użytkowników profilu szybko się wyrówna .
Tak jak Ty mam prawo bronić swego zdania i robię to . A że emocjonalnie- bo taka już jestem .Jak mi się coś nie podoba to z tym walczę ( oczywiście jak ma to jakieś znaczenie - bzdety pomijam milczeniem , bo nie warto sobie zawracać tym głowy ) .

Buniu...Ty nie dyskutujesz, Ty starasz się narzucić innym swój tok myślenia. Po raz "setny" powtarzam Nie polemizuję z decyzjami właścicieli. Chcę tylko aby moje przepisy wraz z zablokowaniem mojego konta zostały wykasowane i tylko tyle. Tak trudno to zrozumieć? Reszta mnie nie obchodzi.."Mam" inny (uczciwy) portal na którym jestem 7 lat. Ten myślałem, że będzie drugi, ale po roku stwierdzam, że się pomyliłem. To wszystko.
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Babciagramolka
Ja tak jak i Ty wyrażam swoją opinię . dane adresowe uzupełniłam bez dyskutowania .Gdybm nie chciała to bym nie uzupełniła .
Wolała bym by była możliwość edytowania przepisów - i myślę ,że tak będzie bo coś moderator o tym pisać - trzeba tylko czasu . Dziwię się tylko tym którzy nie chcą tu być a mówią o szantażu .Tak to widzę - to Ty podejmujesz decyzję , a nie jak to sugerujesz właściciele - Ty nie chcesz zaakceptowć nowych warunków - a jak nie akceptujesz to normalne jest ,że wypadasz z ,, gry " .Nie może być tak ,że nie godzisz się na regulamin strony a zostajesz na niej .Podjęłaś decyzję i ponosisz jej konsekwencje .O co ta obraza ?
Wolna wola - kto chce ten zostaje - kto nie chce ten odchodzi .
Miała bym tylko olbrzymią prośbę do właścicieli by rzeczywiście skasowali konta tych którzy odejdą - bo po co ma pozostać niesmak .Zawsze się znajdzie ktoś kto powie że na nim zarobili .
A nowi przyjdą - bez obaw - dużo jest takich którzy lubią spokój , dyskusje o gotowaniu i kulinariach . Przyjdą - wstawią swoje przepisy i ilość przepisów i użytkowników profilu szybko się wyrówna .
Tak jak Ty mam prawo bronić swego zdania i robię to . A że emocjonalnie- bo taka już jestem .Jak mi się coś nie podoba to z tym walczę ( oczywiście jak ma to jakieś znaczenie - bzdety pomijam milczeniem , bo nie warto sobie zawracać tym głowy ) .

zmieniono 3 razy (ostatnio 11 paź 2009 15:09 przez Babciagramolka)

Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Mistrzunio
jestem nowy - (uwielbiam kuchnię włoską) i z ciekawością wertuję serwis od kilku dni / moje pojęcie przerósł fakt, iż tak wielu ludzi jest tak mocno zaangażowanych na forum gotujmy.pl - super...

Glumanda
  • Glumanda

• Przepisy: 111
  • Artykuły: 3
BabciuGramolko! czy Ty dostalas taki mail?
Z pewnoscia nie, ale strasznie tu krzyczysz i gestykulujesz widzac po ilosci wykrzyknikow i znakow zapytania.
Nie musisz niczego robic tak jak my, ale nie musisze tez udowadniac, ze sama i jedyna masz racje.
Nie chcesz nas zrozumiec, to nie musisz.
I aby bylo jasne, ja nie mialam ochoty nigdzie stad odchodzic..ale zostane poprostu wydalona.. a moj dorobek bedzie udawal ze tu jestem...
Tu chodzi tylko i wylacznie o pryncypia.

Baw sie dalej dobrze.. a jako gosc tutaj nie zdziw sie, ze gdy bedziesz chciala pojsc do domu.. nie beda chcieli oddac Ci plaszcza..ktory powiesilas w szatni.

zmieniono 2 razy (ostatnio 11 paź 2009 14:04 przez Glumanda)

Babciagramolka
Nadal nie rozumiem .Czy jest jakiś problem z tym ze właściciel czegoś może podejmować decyzje co do swojej własności Wydaje mi się ,że to zaczyna przypominać debatę spowodowaną urażona ambicją - kto ważnejszy -My czy Oni .

Kochani

Przecież to absurd .Nie mylmy pojęć .To ktoś jest właścicielem strony i ma prawao podejmować działania .O co mam się obrażać Że mnie nie pytał jak ma zarządzać swoją własnością No to już chyba jest przegięcie . Niech by mi ktoś spróbował dyktować jak mam prowadzić swoją firmę ( gdybym ją miała ).
Nikt nic nie musi ze mną uzgadniać . Ja tu tylko jestem gościem któremu pozwolono zamieścić coś i pogadać sobie .Zadano mi pytanie czy się godzę na warunki na jakich ma działać strona - odpowiedziałam - i już .
Na wszystkich stronach i portalach są podobne regulaminy - poczytajcie sobie .I nikt nie robi z tego problemu .Tu tylko określono dodatkowo czas po jakim będą działać nowe zasady . Ten kto będzie się rejestrował po 15 - tym października po prostu się nie zarejestruje jak nie zaakceptuje regulaminu .
Po co te negatywne opinie .Weszłam na tą stronę bo mi się wydawało ,że w przeciwieństwie do innych stron jest tu miła atmosfera .
Widzę ,że jest tak jak wszędzie .
O co właściwie chodzi bo odnosze wrażenie ,że o urażoną ambicję .
Upieram się przy tym ,że właściciele niczego nie muszą , nie musieli , i nie będą musieli z nami uzgadniać . Mogą grzecznościowo zapytać o zdanie - nie muszą się do niego stosować .Mogą uwzględnić nasze pomysły organizacyjne jak im pasują ale nie muszą .Jakoś nie przypominam sobie by mnie zaproszono do rady nadzorczej gdy zamieściłam tu przepisy , albo bym miała akcje i to dawało by mi jakieś prawa decyzyjne .. To nie jest własność społeczna rządzona wg głosowania gdzie decyduje większość .To prywatna własność .
Sprawa usunięcia kont to sprawa między tymi którzy nie zaakceptowali nowego regulaminu a właścicielami .Ogólna debata nad tym chyba nie ma sensu .
Po co Nie będzie mi się podobać - to odejdę z przepisami lub bez ( to nie stanowi dla mnie aż takiego problemu - nie czuję się autorką bestseleru na miarę Nobla by o to walczyć do upadłego ) - jedno czego na pewno nie zrobię - to nie będę psuć atmosfery i dobrego imienia strony na której jestem gościem .Bo jestem gościem ( i to takim który się wprosił - bo nikt mnie imiennie tu nie zapraszał ).Korzystam z cudzej pracy więc jakiem mam prawo jeszcze narzekać
I nie przekonuje mnie argument ,ze przepisy są moja własnością i nie będzie ktoś tam na nich zarabiał .
Ludzie Właściciele strony zarobią czy niektórzy z naszego grona odejdą czy zostaną . To nie ma znaczenia .Wszyscy nie odejdą - nowi przyjdą .Jedynym efektem będzie to ,że zrobiło się bardzo ale to bardzo niemiło .
A ponieważ to ja świadomie wybrałam ten profil bo mi się spodobał to zamierzam walczyć by była na nim miłe atmosfera ( i nic mnie nie obchodzi kto ma z tego korzyści - bo nigdy nie zazdroszczę innym zarobku - mogę co najwyżej im zazdrościć umiejętności ) .
Buziaczki dla wszystkich którzy mają zamiar zostać i bawić sie dobrze A Tym którzy odchodzą
Miło mi było .

mania
  • mania

• Przepisy: 72
  • Artykuły: 0
No wlasnie ja nie dostalam zadnej wiadomosci wiec co? zostanie usuniety moj profil czy zablokowany dostep do MOICH PRZEPISOW , bo jesli tak to nie chce miec nic wspolnego z ta strona i ZADAM WYKASOWANIA MOICH PRZEPISOW tak jak Bahus i Glumanda.

Glumanda
  • Glumanda

c.d. moich wywodow..

Na stronie zarajestrowanych jest ok 4600 uzytkownikow.. z tego ostatnio aktywnych jest ok 2800... z czego wniosek, ze ta reszta dawno juz nie zajrzala.. zostawili po sobie, mniejszy lub wiekszy slad w postaci przepisow .. lub i nie..ale widnieja, jako uzytkownicy.. i stanowia frekwencje strony..mimo, ze dawno tu nie zagladali..i chyba juz nie beda zagladac.
Wielu uzytkownikow.. odeszlo z prosba o usuniecie ich konta..ale usunieto im tylko dostep do ich przepisow, konta... czyli to samo, co teraz chca zrobic z nami..nielicznymi..

Poniewaz, nie wszyscy uzytkownicy dostali takie e-maile, w ktorych mielismy sie opowiedziec.. jak decydujemy o swoich sprawach osobistych.. uwazam, ze jest to szantaz i nagonka na tych, ktorzy zbyt maja oczy zbyt szeroko otwarte..

Gdyby intencje gotujmy.pl..byly takie czyste, wtedy zapytano by wszystkich uzytkownikow o to samo. Kazdy dostalby e-mail, na stronie glownej bylaby wzmianka, ze zaistniala zmiana wlasciciela strony.. Niestety nic takiego nie przezylismy.

Osobiscie moje przepisy byly wszystkie sparwdzone, wypieszczone co do najmniejszego szczegolu..a zdjecia wlasne.. niestety przeszkadzam tutaj poniewaz zbyt duzo nieprawidlowosci zauwazam. Trudno.
Jednak dolaczam sie do Bahusa, ze moje przepisy maja zostac wykasowane, poniewaz jesli zabierze mi sie prawo dostepu do strony, mam prawo zabrac swoj dorobek... A nie sa to przepisy na kompot z owocow.. III stopnia trudnosci.

Na zadnej innej stronie nie spotkalam sie z niemozliwoscia edytowania swoich wpisow.. na forum owszem.. Ale tutaj na forum wolno.. A tego co najwazniejsze nie.. no jasne.. bo kasujac przepisy ... znikamy jako uzytkownicy..a tutaj mamy byc zywy czy trup..ale stac w szeregu.

Najlepsze co na tej stronie jest, to ludzie, ktorych tutaj spotkalam.
Dziekuje Wam za mile znajomosci, majac nadzieje, ze z niekotrymi pozostane w dalszym kontakcie.
Nie dowierzam wlascicielom, ze przychyla sie do mojej opinii i najprawdopodobniej wkrotce mnie juz tu nie bedzie... pozostanie widmo mojego nicka.... a ja zostane poprostu wyproszona za drzwi...

Po trupach do celu...
Milej niedzieli wszystkim.

Persik
  • Persik

• Przepisy: 1125
  • Artykuły: 42
wszyscy zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym , nie mieliśmy i nadal nie mamy na nic wpływu. Nie dano nam wyboru ani możliwości wypowiedzenia się na temat warunków na jakich teraz będzie funkcjonował ten portal. ciekawe dlaczego? pewnie z nadzieją że nikt niczego nie zauważy i wszystko rozejdzie się po kościach nie zauważone, ale się nie udało

Doro
  • Doro

• Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
I ja zgadzam sie z Bahusem i Glumanda, moim zdaniem jest to szantaz ...tak jak wspomniala mamqa, niestety inaczej nie mozna tego nazwac...daja nam wybor, na ktory musimy odpowiedziec Tak albo Nie...czy to nie jest szantazem. W zyciu napewno kazdy z nas poszedl na kompromis, ale dlaczego "nowy wlasciciel" tego nie zrobi?

Glumanda
  • Glumanda

Witam wszystkich, bardziej lub mniej zdenerwowanych i podnieconych wydarzeniami na gotujmy.pl
Niektorym sprawa wydaje sie latwa.. jasna jak slonce.. inni zas przeczuwaja w tym wszystkim nieczyste pociagniecia ze strony gory... Ja naleze do tej drugiej grupy..niestety.
Zniesmaczona zostalam juz kilka miesiecy wczesniej..moze wtedy, jeszcze wielu z Was tu nie bylo.
Na wskazanie plagiatu, ewidentnego.. czekalo sie sie tygodnami..az ktos z gory zareagowal w tym samym czasie, "pirat" .. zdazyl dokladac nowe przepisy.. i cieszac sie jak chory..ze ma racje.. bo nie ma czasu na tworzenie swego..albo klikanie zdjec..wiec mozna uzyc cudzych..a przy podawaniu ich w przepisie odhaczyc (x) ze jest sie ich autorem..
Inna nieprawidlowosc to bylo to, ze mozna sobie bylo przeczytac wszystkie nazwiska i imiona, miejscowosci skad pochodza.. uzytkownikowi, ktorzy scigajac sie o zielony kubek.. gotowi byli wpisac je na strone Uwazam, ze to wielka nieostroznosc.. Ale hgg napisala do mnie, ze imie i nazwisko.. to >nie sa dane osobowe< --- wiec? co jest danymi osobowymi? moze mnie ktos oswieci?
Wkrotce potem Borubar zlikwidowal ta mozliwosc.
To, ze nie mozna nam edytowac wlasnych przepisow jest smieszne... w koncu kazdemu zdarza sie blad, literowka czy zapomni sie wpisac jakiegos waznego szczegolu.
Tutaj do umieszczenia przepisow potrzebna jest akceptacja.. tylko jak czyta sie przepisy wchodzace na strone, to ma sie wrazenie, ze dokonal tego Stevie Wonder, nie obrazajac go przy tym.. :/
Ale wlasnych poprawek naniesc nie wolno..bo nie wolno...
Konta skasowac nie wolno..... Bo przeciez dostalo sie kubek.... i trzeba go dozgonnie a moze i posmiertnie odpracowac wiszac na stronie...
Ta cala strona istnieje moze, bo sponsorzy placa czy nie placa.. za ilosc uzytkownikow.. dlatego nie mozemy z niej odejsc..
To jak miasto.. z pewna iloscia mieszkancow.. z tym ze tu liczy sie zywych i nie zywych.. Jako istniejacych ..Zenada

Odpowiedz na/ edytuj No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl